Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 23 februari

Alkmaar, 23-02-2010 o 16.00 uur

Auto beschoten

Alkmaar, maandag 22 februari

Een 20-jarige man uit Heemskerk is maandagavond rond 21.55 uur beschoten toen hij met zijn auto over de Wageweg reed. De man stond voor het verkeerslicht vlakbij de Friesebrug toen er twee autos achter hem kwamen staan. De inzittenden van de autos belaagden het voertuig van de man uit Heemskerk. De autoruit werd ingeslagen en er werden enkele schoten gehoord. Het slachtoffer vluchtte in de richting van de N243 en werd achtervolgd door de twee autos. Ter hoogte van Schermerhorn raakte hij zijn achtervolgers kwijt. Bij het achterlicht van de auto was de inslag van een kogel zichtbaar.

De toedracht van het incident ligt in de relationele sfeer. De politie doet verder onderzoek.

Man in been gesneden

Alkmaar, maandag 22 februari

Een 29-jarige Roemeen werd maandagavond rond 20.15 uur aangehouden op het Oudorperdijkje. De man had tijdens een conflict een andere man in zijn been gesneden met een mes. Bij het conflict waren diverse getuigen aanwezig. Zij worden door de politie verhoord. De verdachte werd aangehouden wegens bedreiging en mishandeling. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van het conflict.

Hennepplantage aangetroffen

Alkmaar, dinsdag 23 februari 2010.

Vanmorgen rond 08.00 uur deed de politie samen met de sociale recherche een inval in een woning aan de Schipperstraat. De 36-jarige bewoonster werd aangetroffen en aangehouden. In de woning werd op de eerste verdieping in 2 kleine ruimtes een hennepplantage aangetroffen met in totaal 115 planten. In de woning werden drie luchtdrukpistolen in beslag genomen. In een auto die voor de deur stond vond de politie een ploertendoder die ook in beslag werd genomen. De 38-jarige medebewoner van het pand is in het buitenland en zal later worden gehoord. Zijn auto werd wel in beslag genomen in verband met een ontnemingprocedure. De plantage en de spullen werden geruimd door een professioneel bedrijf.

Bijna een kwart te snel

Noord-Scharwoude, maandag 22 februari 2010.

Om de verkeersveiligheid te bevorderen is de maximum snelheid op de Schagerweg vorig jaar teruggebracht naar 80 km/u. Bij een controle in de middaguren, tussen 13.00 en 15.45 uur, bleek dat bijna 25% van de automobilisten zich niet aan de maximum snelheid houdt. Van de 1600 passanten reden er 3789 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 138 km/u.

Woning bij brand zwaar beschadigd, geen gewonden

Spierdijk, dinsdag 23 februari 2010.

Vanmorgen rond 08.15 uur kregen de politie en de brandweer de melding dat er een uitslaande brand was in een hoekwoning aan de Dokter Bloemstraat. Toen de hulpdiensten arriveerden kwamen er vlammen uit het dak van het huis. Men was bang dat er in de woning nog een gezin met een kindje en honden zou zijn. Er werd onder moeilijke omstandigheden gezocht maar niemand werd aangetroffen. Korte tijd later werd de vrouw des huizes wandelend met haar kind en enkele honden aangetroffen in een recreatiepark in de omgeving. Haar man bleek op zijn werk te zijn en er was dus niemand gewond geraakt. De hoekwoning was uitgebrand en de naastgelegen woning liep eveneens zware rook- en waterschade op. De brandweer was het vuur rond 10.45 uur meester. Er werden 14 woningen in de omgeving door de politie ontruimd wegens hinderlijke rook en de kans dat het vuur over kon slaan. Er kwam geen asbest vrij. De oorzaak van de brand is onbekend en wordt nader onderzocht.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Alkmaar, maandag 22 februari 2010.

Rond 23.00 uur signaleerden te voet surveillerende agenten op de Wageweg een personenauto die zonder licht reed. Ze maakten de bestuurder hierop attent door met een zaklamp in zijn richting te schijnen. Dat hielp niet want de automoiblist reed zonder licht door en reed de agenten bijna omver. Ze moesten opzij springen om een botsing te voorkomen. Daarna werd de achtervolging per dienstauto ingezet. De 46-jarige bestuurder werd aangehouden. Hij bleek veel te veel gedronken te hebben en blies aan het bureau bijna vier maal de toegestane hoeveelheid namelijk 850 ug/l (tot 220 toegestaan). Zi8jn rijbewijs is ingenomen.

Winkeldief pleegt verzet

Schagen, maandag 22 februari 2010.

Rond 16.00 uur betrapte een winkelier aan de Gedempte Gracht een 36-jarige man uit Den Haag op winkeldiefstal. De man rende de winkel uit achtervolgd door de winkelier die hem al snel te pakken kreeg. De verdachte verzette zich op straat maar de winkelier zag kans hem te overmeesteren met hulp van passanten. Hij bleek drie paar schoenen gestolen te hebben met een winkelwaarde van 235 euro. Tevens had hij een paar dure flessen whisky bij zich. De man is overgedragen aan de politie. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Aanhouding na inbraak in school

Den Helder, dinsdag 23 februari 2010.

Vannacht rond 03.30 uur werd door een beveiliger bij een school aan de Drs. F. Bijlweg een 22-jarige man uit Den Helder als verdachte van een inbraak aangehouden.

Het alarm van de school was afgegaan waarna de beveiliger de man nog net van een afdak van de school zag springen en hem kon overmeesteren. Een andere man zag kans om te ontkomen. De politie heeft nog uitgebreid naar hem gezocht, ondermeer met behulp van een politiehond, maar hem niet meer aangetroffen. Buiten bij de school werden enkele gestolen laptops aangetroffen. De daders zijn de school binnen gekomen na vernieling van een ruit op de 1e verdieping.

Flinke hasjvangst (tevens homepagebericht)

Hensbroek/Heerhugowaard, dinsdag 23 februari 2010.

Vanmorgen heeft de politie op twee locaties een zoeking gedaan op basis van de Opiumwet. Er was informatie binnen gekomen dat er op de locaties mogelijk softdrugs werden verstopt. Het eerst werd gekeken in een pand aan de Kerkweg te Hensbroek. Er werd een speurhond verdovende middelen ingezet die in een schuurtje en in een vriezer stuitte op diverse plakken hasj en 5 kilo wiet. De 63-jarige bewoner werd aangehouden.

Vervolgens werd koers gezet naar een garagepand aan de Hectorlaan in Heerhugowaard. Daar rende de hond vrijwel meteen af op een fruitdoos onder een auto in de garage. In die doos zaten plakken hasj. In de woning boven de garage werd ook nog een plak van de softdrug gevonden. Ook hier werd de tijdelijke bewoner, een 38-jarige man uit Amsterdam, aangehouden. De beide mannen zijn ingesloten in verband met een nader onderzoek. De plakken hasj zijn in beslag genomen. Het gaat in totaal om 47 plakken van een kilo. Hasj heeft een straatwaarde van ruim 3000 euro per kilo. De buit wordt vernietigd.