Resultaten dekking providers gebundeld op mobieledekking.nl

23/02/2010 16:14

Speak B.V.

Providers van mobiele netwerken geven geen enkele garantie voor een juiste dekking of de beschikbaarheid van hun diensten. Dekkingskaarten geven in veel gevallen niet het beeld zoals in de praktijk blijkt. De technische beschikbaarheid wijkt vaak af ten opzichte van de functionele beschikbaarheid. Vanaf nu kunnen deze beide functionaliteiten tegen elkaar worden afgewogen met behulp van de dienst Mobiele Dekking. Mobiele Dekking wil een realistisch inzicht geven in de dekking van de netwerken. En op deze manier de klant een juiste keuze laten maken voor provider, zodat altijd het gewenste resultaat wordt bereikt.

Mobiele Dekking biedt diensten aan waarmee op elke locatie in Nederland (lokaal of binnen een geografisch gebied) realistisch in beeld wordt gebracht wat de dekking is van de 3 beschikbare netwerken in Nederland. Met deze informatie kan een juiste keuze worden gemaakt voor een provider, voordat er een overeenkomst wordt gesloten. Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kunnen gebruik maken van de diensten van Mobiele Dekking.

Particulieren

Voor de particuliere markt gaat het om de prestaties met betrekking tot bellen en/of het gebruik van internet op de mobiele telefoon. Op www.mobieledekking.nl kan worden bekeken wat de beschikbare resultaten zijn voor een bepaald gebied of de directe omgeving op basis van een postcode. Zo kan een particulier een bewuste keuze maken voor provider, zodat hij verzekerd is van de meest optimale dekking in zijn omgeving.

De informatie voor de resultaten wordt opgebouwd met de input van gebruikers. Zij kunnen op een speciale pagina binnen de site aangeven welke dekking hun provider heeft op een bepaalde plaats. Zo wordt hun ervaring toegevoegd aan de database waaruit een ander weer kan putten.

Zakelijke markt

Voor de zakelijke markt levert Mobiele Dekking rapportages op basis van waarnemingen ter plaatse. Dat kan een specifieke locatie zijn, maar ook een geografisch gebied. Ook kan de bereikbaarheid van netwerken binnen gebouwen in beeld worden gebracht. Aanvullend kan Mobiele Dekking adviseren over aanvullende technieken om het gewenste resultaat te bereiken, zowel voor wat betreft de dekking als de bandbreedte.

De toepassingen

Het gebruik van draadloze datacommunicatie is niet meer weg te denken, zowel voor particulier als zakelijk gebruik. Het gaat dan om toepassingen die 'any time any place' hun werk moeten doen. Denk daarbij aan informatie verstrekking door allerlei organisaties en bedrijven 'in het veld', maar ook aan de machine-2-machine oplossingen zoals capaciteitsmelders in afvalcontainers, wisselende route informatie op bedrijven terreinen en op afstand beheerde publicaties en mededelingen.





http://www.ynform.nl/