Universiteit Leiden

* Lustrum 2010

Zes projecten geselecteerd voor concours Wetenschap en wereld.

Er zijn zes projecten geselecteerd voor deelname aan het lustrumconcours Wetenschap en wereld. De commissie bevond zich in de luxe positie om projecten te kunnen kiezen uit een groter aantal inzendingen. De keuze is gevallen op interactieve projecten, waarvan de publiekspresentatie goed was uitgewerkt en die (voornamelijk) in Leiden met en voor de Leidse bevolking gaan plaatsvinden.

De zes projecten en hun indieners (in willekeurige volgorde) zijn:

1. LUMC, Endocrinologie-Heelkunde: Clemens Lowik (endocrinologie) en Alexander Vahrmeijer (heelkunde): Zien is geloven en zien is genezen: 'licht' in de opsporing en behandeling van kanker 2. FGW, Instituut voor Geschiedenis, Sociale Geschiedenis: Leo Lucassen en Suzanne Leclercq (IISG): Immigratie en urban screening 3. W&N, Excellente studenten: Wouter Bruins (assessor), Huub de Groot (LIC): Biotechnologie en genetisch gemodificeerd organisme (werktitel)

4. LUMC, verloskunde: Sicco Scherjon: Partnerkeuze: de balans tussen ratio en emotie 5. FSW, CA/OS, Erik Bähre: i.s.m. Gwen Wolters en Minke Holleman (ICS): Website Wereldkampioenschappen 2010 6. FGW, LUCL/Fonetisch Lab: Vincent van Heuvel en Willemijn Heeren: Kleuren met klinkers

Meer over het lustrumconcours Wetenschap en wereld

Nieuwsredactie - 23/02/2010