Gemeente Nijmegen

Twintig nieuwbouwwoningen Teersdijk

23/02/2010

Op het woonwagencentrum Teersdijk gaat Standvast Wonen twintig woningen bouwen.

Het centrum blijft 82 huishoudens huisvesten. Naast deze woningen komen er twee nieuwe standplaatsen. Door het verhuizen van 22 huishoudens ontstaat ruimte tussen de bestaande standplaatsen waardoor de brandveiligheid toeneemt. Burgemeester en wethouders willen dat dit eind 2011 gerealiseerd is.

Het college heeft op 31 maart 2009 al besloten 22 van de 82 standplaatsen te verhuizen naar het aangrenzende veld. Aanvankelijk was er sprake van tien woningen en twaalf nieuwe standplaatsen. In gesprekken hierover met individuele bewoners is gebleken dat er belangstelling is voor ruim twintig nieuwbouwwoningen. Standvast gaat deze bouwen.

De gemeente wil dat Standvast nog dit jaar begint zodat het woonwagencentrum eind 2011 voldoet aan de veiligheidseisen van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Het ministerie draagt in dat geval bijna twee miljoen euro bij in de kosten, die zijn begroot op ruim vier miljoen euro. Ook de provincie heeft een bedrag van bijna anderhalf miljoen euro toegezegd.

De bewoners zien het liefst dat in een tweede fase het hele woonwagencentrum wordt geherstructureerd.

De gemeente heeft becijferd dat hiermee ruim zes miljoen euro extra gemoeid is. Het is aan de gemeenteraad om te beslissen of dit voor de gemeente haalbaar is.