Gemeente Dongen

Dongen kan 1.550 woningen realiseren tot 2020

Publicatiedatum: 23-2-2010

De gemeente Dongen kan tot 2020 een uitbreiding van de woningvoorraad van 1.350 woningen realiseren. Dat betekent een bouwprogramma van
1.550 woningen als de compensatie ten gevolge van de te verwachten sloop wordt meegerekend.

Dat is het resultaat van onderhandelingen met de gemeenten Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg. De Provincie heeft inmiddels laten weten het onderhandelingsresultaat te kunnen onderschrijven.

Wethouder Joop Velthoven, tevens voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg: De afspraken zorgen ervoor dat Dongen haar ambities kan veilig stellen. Uitbreidingsplan De Beljaart (800 woningen), het Centrumplan (ongeveer 150 woningen), het Cebeco-terrein (100 woningen) en de woonprogrammas op de inbreidlocaties kunnen we volgens plan realiseren.

Voorafgaand aan het overleg met de gemeenten had Dongen een bouwprogramma opgesteld, dat in totaal 1.600 woningen omvatte. Op grond van de uitkomsten van de Regionale Woonverkenning is het bouwprogramma bijgesteld, zodat het zoveel mogelijk aansluit op de marktvraag.

Wethouder Joop Velthoven op bezoek bij de familie Janssen aan de Meester Janssenweg Uit het onderhandelingsresultaat blijkt dat we ons aanvankelijke programma realistisch hebben ingeschat: de afwijking blijft beperkt tot 50 woningen, aldus wethouder Joop Velthoven. De wethouder geeft aan dat Dongen nog vrij weinig last heeft van de recessie. "Er is bijvoorbeeld veel belangstelling voor projecten als De Beljaart en de Meester-Janssenweg in Dongen-Vaart. Met name veel jonge mensen vinden een mooi vormgegeven huis met een tuin in een groene omgeving aantrekkelijk en kiezen voor Dongen."

In totaal gaan de gemeenten in de regio Tilburg tot 2020 circa 15.600 woningen bouwen.