Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-02-2010

Vier aanhoudingen voor diefstal met geweld

BREDA: De politie kreeg maandag tegen 20.00 uur melding van een winkeldiefstal met geweld aan het Kruisvoort. Vier winkeldieven hadden navigatiesystemen ter waarde van ongeveer 1700,- in
geprepareerde tassen gestopt en wilden hiermee de winkel verlaten. De twee mannen en twee vrouwen werden door de beveiliging tegengehouden. De vrouwen werden vervolgens agressief en sloegen twee beveiligers tegen het hoofd.
De politie nam de 22-jarige vrouw, 27-jarige vrouw, en twee 21-jarige mannen uit Rotterdam aan. De navigatiesystemen bleven in de winkel achter. De geprepareerde tassen zijn in beslag genomen. De vier zijn in verzekering gesteld voor diefstal met geweld.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De beveiligers hielden geen letsel over aan de klappen.

Man aangehouden voor mishandeling vrouw

BREDA: De politie kreeg maandag rond 19.00 uur melding van huiselijk geweld in de wijk Het Hooghuis. De bewoonster zou het huis uit zijn gevlucht, nadat ze door haar man was mishandeld. Bij aankomst van de politie troffen ze de 44-jarige gedupeerde aan. Zij vertelde al langer problemen te hebben met haar man. Hij zou haar vaker hebben
mishandeld. Die maandag had de man haar neus en mond enige tijd bedekt zodat ze niet meer kon ademen. Ook had hij haar op haar lichaam geslagen en tegen de grond gegooid. Ze hield hieraan een gezwollen kaak, schaafwonden en pijnlijke plekken over. Het slachtoffer kon het huis uit vluchten en belde bij een bekende aan die haar binnen liet en de politie belde. Van de vrouw is aangifte opgenomen.
Op het moment dat de politie in gesprek was met de vrouw kwam de man aan de deur van de woning. Hij is direct aangehouden. De 31-jarige man uit Etten-Leur is aangehouden en in verzekering gesteld voor zware mishandeling. De man ontkende de mishandelingen.

Tweede aanhouding voor betrokkenheid bij brandstichting

ETTEN-LEUR: De politie hield maandag een 55-jarige man uit Etten-Leur aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de brandstichting in een woning in de Kwartelstraat, die vorige week woensdag werd ontdekt.
In de woning, waar de bewoner op dat moment niet aanwezig was, werd een gedeeltelijk verbrande inventaris en veel roetschade aangetroffen. Bij het opnemen van de aangifte van de bewoner bleek dat er ook meerdere goederen waren weggenomen uit de woning.
De politie hield vorige week woensdag al een 32-jarige vrouw uit Etten-Leur aan voor de brandstichting. Ook werd er een uitgebreid onderzoek ingesteld, waaronder een sporenonderzoek in de woning. Maandag werd ook de 55-jarige man aangehouden. In zijn woning werden tijdens huiszoeking meerdere goederen aangetroffen die uit het huis van de gedupeerde afkomstig waren. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie ontdekt hennepkwekerijen

BREDA: De politie hield dinsdag een 42-jarige Bredanaar aan nadat in zijn woning aan de Katerdonk een hennepkwekerij werd ontdekt. De politie kwam de kwekerij op het spoor aan de hand van meerdere warmtemetingen. De verdachte verklaarde de kwekerij met ongeveer 350 hennepplanten te hebben ingericht, omdat hij schulden had en geen inkomen genoot. De politie heeft de kwekerij geruimd en de planten en apparatuur in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook in een pand aan de Peerdsbroek werd een hennepkwekerij
aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor aan de hand van een anonieme melding. De politie hield in de tuin van de woning een 47-jarige man uit Voorschoten aan. Hij verklaarde niet betrokken te zijn bij de hennepkwekerij. In de woning werden ruim 330 hennepplanten aangetroffen. De planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

In een woning in de Jan David Zocherstraat werd aan de hand van warmtemetingen een hennepkwekerij ontdekt. De politie hield een 38-jarige man uit Bavel aan als verdachte. De man is eigenaar van de woning en verklaarde de kwekerij met ongeveer 185 hennepplanten te hebben opgezet uit financiële nood. De kwekerij is geruimd en de goederen zijn in beslag genomen voor vernietiging. In de woning was sprake van diefstal van stroom. Van de energiemaatschappij is aangifte opgenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden voor betrokkenheid bij straatroof

BREDA: De politie hield dinsdag een 17-jarige jongen uit Breda aan in zijn woning. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij een beroving in het Park Valkenberg. Hierbij werd op 19 april 2009 een 35-jarige man uit Dongen ernstig mishandeld door een groep jongeren. De man werd aangesproken door de groep en werd vervolgens door meerdere leden van de groep geschopt en geslagen. Hierbij kwam de man ten val. Een getuige kwam tussenbeide en de groep ging er vandoor met medeneming van de rugtas van de gedupeerde. De politie startte een onderzoek naar de beroving, waarbij de gedupeerde onder andere letsel aan zijn gezicht opliep.
De verachte is in verzekering gesteld. Hij ontkende bij het eerste verhoor alle betrokkenheid.

Politie onderzoekt overval op woning

BREDA: Een 54-jarige man uit Breda alarmeerde dinsdag de politie . De man verklaarde bij aankomst van de politie dat hij rond 05.30 uur samen met zijn vrouw tv zat te kijken, toen hij een klap hoorde. De man ging kijken en stond oog in oog met twee inbrekers. De twee hadden de voordeur geforceerd en waren zo de woning binnen gekomen. Bij het zien van de man gaven ze hem met een stuk gereedschap een klap op zijn hoofd. Toen hij de deur snel dicht wilde doen kreeg hij ook een klap op zijn arm. De daders eisten drugs en geld. Zij zijn na doorzoeking van de woning vermoedelijk zonder buit vertrokken. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 23-02-2010 16:59 | © Regio Midden en West Brabant |