Project Gemeente Westland


Maatregelen voor meer verkeersveiligheid rond drie 's-Gravenzandse scholen

Publicatiedatum: 23-02-2010

De gemeente Westland gaat dit voorjaar bij drie scholen in 's-Gravenzande maatregelen treffen om de verkeersveiligheid rond die scholen te verbeteren en het gedrag van ouders die hun kinderen naar school brengen te beïnvloeden. Het gaat om de dicht bij elkaar gelegen Kameleon, De Driekleur (gebouw Beatrix) en de Godfried Bomansschool.

Verkeersonveilige situaties
Gebleken is dat er rond de scholen langs de Spinel en de Eikenlaan geregeld sprake is van verkeersonveilige situaties. De gemeente gaat nu maatregelen treffen die het rondom de scholen veiliger moet maken. De maatregelen bestaan onder andere uit het aanbrengen van de tekst schoolzone op de rijbaan, een verbod om stil te staan voor de school aan de Spinel, het afsluiten van de brug bij de Westlandhal voor autoverkeer en het aanpassen van straatwerk voor die brug. Verder wordt de situatie bij de Kameleon verbeterd door het aanpassen van de uitrit vanaf het parkeerterrein, waardoor het fietsverkeer zoveel mogelijk gescheiden wordt van het autoverkeer. Ook komen er gedragbeïnvloedende borden en wordt een speciaal voor dit doel ontworpen paal geplaatst.

Concrete maatregelen
Wethouder Weverling (beheer en inrichting openbare ruimte) heeft diverse malen overleg gevoerd met de schooldirecties over de verkeersonveilige situaties. "Niet alleen door de ouders en scholen, maar ook vanuit de gemeenteraad is op deze problematiek gewezen. Ik ben blij dat we nu concrete maatregelen kunnen nemen."

Ook ouders hebben een verantwoordelijkheid om te zorgen voor een verkeersveilige schoolomgeving. Daarom is met de scholen afgesproken dat zij na realisatie regelmatig via de schoolkrant het gedrag van ouders die kinderen met de auto naar school brengen proberen te beïnvloeden