Gemeente de Waard


Voorbereiding voetbalpark V.V. Nieuw-Lekkerland afgerond

De voorbereidingen voor de aanleg van nieuwe voetbalvelden en het nieuwe clubhuis van V.V. Nieuw-Lekkerland zijn afgerond. De vergunningaanvraag gaat deze week figuurlijk de deur uit, met het doel de velden nog eind dit jaar speelklaar te hebben. Om dit te kunnen halen, is gekozen voor de coördinatieregeling: één aanvraag met daarin alle vergunningen gebundeld.

De coördinatieregeling bestaat al langer, maar van de drie gemeenten binnen De Waard is Nieuw-Lekkerland de eerste die ze gebruikt. Aanleiding waren de zorgen over het groen: als het plan onverhoopt niet door zou gaan, was er mogelijk al wel gekapt en dat is zonde. Met de regeling mag er pas gekapt worden als het plan definitief doorgaat, omdat alle vergunningen op elkaar inhaken. Voor de gemeente is het voordeel dat er tijdwinst valt te halen met een gecombineerde aanvraag die in dit geval veel efficiënter is.

De velden kunnen eind dit jaar speelklaar zijn. Het clubgebouw volgt volgens de huidige planning in maart 2011. De planning ligt momenteel op schema. Het project loopt al enkele jaren en kent vele betrokkenen met wie er veelvuldig overleg wordt gepleegd.