D66

dinsdag 23 februari 2010

D66 Hengelo wil helderheid

D66 Hengelo wil in de debatten in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen graag helderheid van de andere partijen. PvdA, CDA, GroenLinks en VVD spreken zich niet genoeg uit over de wensen die ze hebben in Gemeente Hengelo.

Het belangrijkste besluit van de afgelopen jaren was het geldverslindende project De Lange Wemen. Dit project is nooit een verkiezingsthema geweest, de Hengelose burger heeft zich niet over dit onderwerp kunnen uitspreken. zegt Albert Becker, nr. 2 op de lijst in Hengelo.

Wij willen dat de burgers duidelijkheid krijgen waar de verschillende partijen voor staan, waar ze op willen bezuinigen en of ze de lasten willen verzwaren. D66 wil dat de burgers op 3 maart daadwerkelijk iets te kiezen hebben.

In het politiek café afgelopen woensdag in Kulturhus Hasselo bleven de wethouders steken in ambtelijk taalgebruik en algemene vaagheden. Om de discussie a.s. woensdag te stimuleren vraagt D66 aan het CDA om aan te geven hoe de Laan van Driene gefinancieerd moet worden in het licht van de komende bezuinigingen. Het CDA voert al 20 jaar campagne voor de Laan van Driene, tijd genoeg gehad om over de financiering nagedacht te hebben. D66 vraagt aan de PvdA waar de 0,5 miljoen euro, die jaarlijks te veel wordt uitgegeven in de aanbesteding van de thuiszorg, bezuinigd kan worden.

D66 Hengelo vraagt aan de voorstanders van de Lange Wemen, aan CDA, PvdA, GroenLinks en de VVD, waar extra op bezuinigd kan worden om de jaarlijkse extra huisvestingskosten van 1 miljoen euro voor het nieuwe Stadskantoor van te betalen. Het moet anders kunnen.

Als het om de bezuinigingen gaat dan mag het helder zijn waar D66 staat. Vanaf 2011 zal naar verwachting jaarlijks 10-15 miljoen euro bezuinigd moeten worden en met deze bedragen is het onontkoombaar dat dit gevoeld zal worden in de Hengelose samenleving. D66 wil echter niet bezuinigen op armoedebeleid, niet op kunst en cultuur en niet op onderwijshuisvesting.

D66 Hengelo wil een kerntakendiscussie waarbij niet de kaasschaaf wordt gehanteerd maar heel kritisch gekeken wordt welke beleid nog noodzakelijk is en op welke terreinen de kosten van de uitvoering van beleid niet in verhouding staan tot de opbrengsten. En het mag ook helder zijn dat D66 geen lastenverzwaring wil om de gevolgen van de bezuinigingen op te vangen. De gemeente moet haar eigen broek ophouden en niet gaan bedelen bij de burgers.

Op 24 februari aanstaande begint het politiek café om 20:00 uur in de Bibliotheek Hengelo. Voor meer informatie over D66 Hengelo klik hier.