D66

dinsdag 23 februari 2010

D66 Rijnwoude gaat voor groen

D66 Rijnwoude wil het groen in de gemeente bewaken. In de afgelopen jaren is er binnen de gemeenteraad veel discussie geweest over het bestemmingsplan van gemeente Rijnwoude.

Het zogenaamde Centrumplan voor Hazerswoude-Rijndijk was met een tekort van 13 miljoen euro volstrekt onhaalbaar. D66 heeft hier vanaf het begin voor gewaarschuwd. Het heeft vier jaar geduurd

voordat de andere partijen dat ook zagen. Intussen waren zes duur betaalde adviesbureaus een aantal jaren bezig geweest. Kosten 600.000 euro. Geld dat beter besteed had kunnen en moeten worden.

D66 Rijnwoude lijsttrekker Bert Bosch vindt daarom ook dat de gemeente moeten stoppen met dure onhaalbare plannen. Het moet anders.

D66 Rijnwoude from Hayo Bethlehem on Vimeo.

Ook in deze gemeente wil D66 de burger niet uitsluiten bij de besluitvorming. Bij alles, bouwen, bedrijventerreinen inrichten, ruimte bieden aan de sierteelt, wijkse- en bovenwijkse voorzieningen realiseren, infrastructuur en sportvelden, recreatieve voorzieningen aanleggen, enz., enz. gaat D66 Rijnwoude uit van de kernwaarden van de gemeente : ruimte, groen en veiligheid.

Niet nog meer hoge flats, kwaliteit gaat voor kwantiteit, verfraaiing van de openbare ruimte, geen verrommeling van het landschap, kassen en bedrijfsgebouwen landschappelijk inpassen met groen-voorzieningen (als 6 voorwaarde in de bouwvergunning), en laanbomen langs de Gemeneweg. Stroken openbaar groen kunnen ook heel goed door burgers of bedrijven in de buurt worden ingericht en onderhouden. De Gemeente is er voor de Rijnwoudenaren en niet andersom!

Beargumenteerde plannen en suggesties van burgers, verenigingen, organisaties en bedrijven nemen we serieus en worden zoveel mogelijk ook uitgevoerd. Daarom is D66 Rijnwoude met een videocamera op pad gegaan om met burgers te spreken over hun wensen en ideeën.

Hieronder kun je enkele filmpjes vinden die D66 Rijnwoude heeft gemaakt. Burgers en ondernemers werpen verschillende ideeën op. Voor meer informatie over D66 Rijnwoude klik hier.

In Rijnwoude is een grootte behoefte aan betaalbare starterswoningen om de jongeren voor de kernen te behouden.

Winkelbeleid: een nieuw centrum voor Hazerswoude Rijndijk is noodzakelijk.