TenneT


BritNed kiest Unicorn Systems als leverancier voor expliciet veilingsysteem

23-02-2010 BritNed, een joint venture tussen TenneT en het Britse National Grid, heeft Unicorn Systems geselecteerd als leverancier voor de ontwikkeling van BritNed's expliciete veilingsysteem. Dit handelsplatform zal marktpartijen in staat stellen om te bieden op capaciteitsrechten op de BritNed-interconnector tussen Nederland en Groot Brittannië. Unicorn Systems zal ook verantwoordelijk zijn voor het operationele beheer, waarbij rechtstreeks met de klanten van BritNed zal worden gecommuniceerd. De BritNed verbinding wordt op dit moment gebouwd en zal begin 2011 beschikbaar zijn voor de markt.

"Na een uitgebreide aanbesteding hebben we gekozen voor Unicorn Systems", aldus Jonathan Maughan, Commercial Manager bij BritNed. "Dit bedrijf heeft ruime ervaring en een goede reputatie op het gebied van informatiesystemen voor de energiebranche. We zijn er zeker van dat ze een systeem kunnen leveren dat voldoet aan de eisen van onze klanten."

"We zijn erg trots dat we weer zo'n groot internationaal contract hebben binnengehaald", aldus Miroslav Hasek, Account Manager bij Unicorn Systems. "We kijken ernaar uit om, samen met het commerciële team van BritNed, het systeem voor expliciete veilingen te ontwikkelen."

BritNed is een commerciële HVDC-elektriciteitsverbinding van 1000 MW en biedt 100% toegang aan externe marktpartijen die elektriciteit willen verhandelen tussen de markten van Groot-Brittannië en Nederland (en de regio Centraal West-Europa). Deze verbinding betekent een belangrijke stap in de richting van een gemeenschappelijke Europese energiemarkt. Er zal meer concurrentie komen doordat de verbinding tussen de Europese markten wordt verbeterd. BritNed is van plan zijn klanten een combinatie van expliciete en impliciete veilingen aan te bieden.

Over Unicorn Systems
Unicorn Systems bestaat uit meerdere bedrijven en biedt complexe diensten en systemen aan voor het ontwikkelen, implementeren, bedienen en beheren van informatiesystemen. Unicorn Systems is onderdeel van de Unicorn-holding en is gevestigd in Praag in de Tsjechische Republiek. Het bedrijf bedient ondernemingen en organisaties in uiteenlopende sectoren: financiën, verzekeringen, telecommunicatie, energie, industrie, handel en dienstverlening, en de publieke sector. Unicorn Systems is ook verantwoordelijk voor de implementatie, hardware-infrastructuur en service-ondersteuning van het handelsplatform Damas (contractwaarde: >1,5 miljoen euro). Zie voor meer informatie: www.unicornsystems.eu

Over BritNed
BritNed is een joint venture tussen National Grid en TenneT. Het doel is het aanleggen en exploiteren van een elektriciteitsverbinding tussen Groot-Brittannië en Nederland. De BritNed-kabel zal een capaciteit hebben van 1.000 MW en een totale lengte van 260 kilometer. Deze joint venture met een waarde van EUR 600 miljoen is onder meer bedoeld om de leveringszekerheid in beide landen te vergroten. Daarnaast krijgen gebruikers van de BritNed-kabel toegang tot de Europese elektriciteitsmarkten.
Voor meer informatie: www.britned.com