Evangelische Omroep
Hilversum, donderdag 18 februari 2010

EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 8, 2010

Ik Mis Je, dinsdag 23 februari, 20.50 uur, Nederland 2

Het is 1 oktober 2007. Kirsten Schipper (16) mailt haar moeder dat ze van haar houdt en ernaar uitziet om samen thee te drinken als ze 's middags thuiskomt. Maar Kirsten komt niet meer thuis. Onderweg naar huis raakt ze betrokken bij een vreselijk ongeluk dat ze niet overleeft.

Een paar dagen later krijgen Kirstens ouders, Klaas en Wilma, en broer Paul het bericht dat hun nieuwe huis wordt opgeleverd. Het verdriet om Kirsten is nog zo vers, dat ze besluiten Kirsten mee te verhuizen naar hun nieuwe huis: Kirstens jas komt aan de kapstok, spullen van haar in de badkamer en haar kamer wordt ingericht zoals zij het graag wilde. Aan de eetkamerstoel in de keuken hangt nog altijd Kirstens vest. Zo is ze er toch een beetje bij.

In Ik Mis Je praat Marion met Klaas en Wilma over de manier waarop ze het gemis van Kirsten een plek geven in hun nieuwe huis, en stelt ze de confronterende vraag of ze ooit zullen besluiten iets van Kirstens spullen op te ruimen.

Elly en de Wiebelwagen, vrijdag 26 februari, 15.00 uur, Z@pp

In de boom

Er is een dief. De dief wil een fiets stelen, maar dat lukt hem niet zo. Als Dop en Kurk langs komen lopen, helpen ze hem het slot open te maken. Tja, zij weten niet dat hij een dief is. Als de meneer plotseling begint te huilen en vertelt hij dat hij de fiets wilde stelen, snappen Dop en Kurk het. Maar ach, het is zo'n aardige meneer. Misschien vind hij het wel leuk mee te gaan naar de Wiebelwagen? Lekker luisteren naar een liedje over een man in de boom.

Checkpoint, zaterdag 27 februari, 10.00 uur, Nederland 3

We gaan kijken hoe je het best kunt afkoelen als je het heet hebt. Wordt het een flinke windmachine of een stortdouche? En hoe kom je je huis in als je de sleutel vergeten bent? Handige en explosieve tips in de ultieme deurentest! En natuurlijk strijden de jongens en meiden ook in het tweede seizoen weer tegen elkaar. Het testteam gaat tot het uiterste! Crashen op een auto en vallen van grote hoogte; wordt de winnaar een stuntman of stuntvrouw?
Checkpoint is een programma voor échte jongens en stoere meiden. Het programma speelt zich af in een loods, op een geheime plek, ergens in Nederland. Voor Checkpoint is die loods de testruimte waar presentator Klaas van Kruistum samen met een team van stoere jongens en meiden allerlei zinnige en soms ook onzinnige testen uitvoert.

Nederland Zingt, zaterdag 27 februari, 18.30 uur, Nederland 2

Nederland Zingt vanuit de Grote Kerk in Gorinchem met medewerking van Vocalgroup Greatful onder leiding van Monica de Geus, het Christelijk Krimpens Mannenkoor, het Interkerkelijk Gemengd Koor Les Chantres en het Christelijk Gemengd Koor ASAF onder leiding van Hans van Blijderveen. De samenzang wordt geleid door André van Vliet en begeleid door een prachtig strijkkwintet, hobo, trompet, dwarsfluit en op orgel door Martin Zonnenberg.

Nederland Zingt op Zondag, zondag 28 februari, 9.00 uur, Nederland 1

Ds. van der Veer is vandaag in Almere, waar hij de gedreven jongerenwerker Mark Zeldenrust ontmoet. Mark vertelt over de lange en wonderlijke weg die hij ging voordat hij aan dit werk begon. Diverse malen ontving hij tekenen van God, voor zijn opleiding, voor zijn werk, maar pas toen hij gevraagd werd voor de functie van jongerenwerker in "The Mall" was hij definitief 'om'. In vol vertrouwen op God zeiden Mark en zijn vrouw Marianne hun baan op, zodat zij nu voor een deel van giften van hun eigen gemeente en van vrienden leven. Marks ambitie gaat verder dan alleen maar een plek bieden aan de jongeren. Het gaat hem ook om het ontwikkelen van hun talent. Heel graag wil hij coaching opzetten om de jongeren te begeleiden naar een opleiding of naar werk en een plek in de maatschappij. Zijn droom is ook nog het opzetten van woonvormen voor jongeren die geen thuis hebben.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Verborgen Verhalen, zondag 28 februari, 14.37 uur, Nederland 3

Een perfecte Kerst

De Bijbel zegt: 'Haat brengt ruzie voort, liefde dekt alle fouten toe.'

Het is de eerste kerst zonder Charlottes vader. Hoezo gelukkig kerstfeest? Hij had kanker en is doodgegaan. En nu is alles anders. Charlotte kon prima met haar zus Bregtje. Maar sinds vader dood is, lijkt Bregtje alleen nog maar ruzie te zoeken. Als Bregje ook nog het kerstdiner weet te verknallen, kan Charlotte haar zus alleen nog maar haten. Hoe moet dat samen in één huis?
'Verborgen Verhalen' is een kinderserie, gebaseerd op waargebeurde verhalen van kinderen. Niet eerder vertelde gebeurtenissen worden nagespeeld door acteurs. Bij ieder verhaal hoort een wijze bijbelspreuk die ook nu nog actueel is.

Noot voor redactie,