Ingezonden persbericht


Persbericht 5 oktober 2009

Radio 5 Nostalgia eert Willeke Alberti in Carré

Radiostation trakteert verjarende ambassadrice met uniek concert

De 65e verjaardag van Willeke Alberti krijgt speciale glans met het jubileumconcert dat Radio 5 Nostalgia voor haar organiseert. Zojuist onthulden Henk Mouwe en Leonie Sazias dit bijzondere 'cadeau' in hun programma Wekker Wakker! (MAX) op de nostalgische zender. Radio 5 Nostalgia ambassadrice Willeke Alberti was te gast in de studio om het officiële startsein te geven voor het stemmen op de Evergreen Top 1000, die de zender van 2 tot en met 6 november uitzendt.

Op dinsdag 23 februari staat de carrière van Willeke Alberti centraal in het concert dat plaatsheeft in Koninklijk Theater Carré en waarbij het Metropole Orkest haar begeleidt.

Willeke Alberti wordt volgend jaar 65. Reden voor Radio 5 Nostalgia om de ambassadrice van het radiostation te eren met een concert. Op 23 februari is het bovendien precies 25 jaar geleden dat haar vader, de legendarische Willy Alberti, overleed. Naast het Metropole Orkest werken zanger Danny de Munk en operazanger Morschi Franz mee aan het feestelijke jubileum. Alle hoogtepunten uit Willeke's langlopende carrière komen voorbij; van De Kleine Waarheid tot de onvergetelijke duetten met haar vader.

Radio 5 Nostalgia manager muziek Ron Stoeltie is blij dat de zender dit voor Willeke kan doen: "Willeke Alberti is een absolute favoriet van onze luisteraars. Ze heeft in haar carrière talloze prachtige en onvergetelijke liedjes gezongen. Wie kent ze niet, evergreens als 'Telkens weer' en 'Spiegelbeeld'. We zijn blij dat we haar in het zonnetje kunnen zetten met een prachtig concert met medewerking van het Metropole Orkest in Koninklijk Theater Carré. Het wordt een feestelijke avond, dat kan niet anders."

Radio 5 Nostalgia zendt het concert op een later te bepalen datum uit. Omroep Max maakt tevens een televisieregistratie. Wanneer het concert te horen en zien is op radio en televisie wordt later bekend gemaakt. Luisteraars van Radio 5 Nostalgia maken kans om dit bijzondere feest bij te wonen. Informatie over de kaartverkoop, die binnenkort van start gaat, zal te vinden zijn op de website van Radio 5 Nostalgia.

Evergreen Top 1000

Willeke bracht vanochtend als eerste haar stem uit voor de Evergreen Top 1000 en gaf daarmee het startsein voor de stemperiode die loopt tot en met 23 oktober. Onder de luisteraars die stemmen, verloot Radio 5 Nostalgia 25 x 2 kaartjes voor het jubileumconcert van Willeke. Op de laatste stemdag maakt de zangeres zélf de gelukkigen bekend in het programma Plein 5 (NCRV) bij Hijlco Span.

Stemmen voor de Evergreen Top 1000 kan via de Radio 5 Nostalgia website maar ook door de persoonlijke tien favoriete evergreens te vermelden op een briefkaart en die te sturen naar:

Radio 5 Nostalgia

Antwoordnummer 42

1200 VB Hilversum

De complete Evergreen Top 1000 is te horen van maandag 2 tot en met vrijdag 6 november tussen 06.00 en 19.00 uur op Radio 5 Nostalgia.

Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 50, 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 Nostalgia is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar. Radio 5 Nostalgia zendt elke werkdag tussen 06.00 en 19.00 uur de programma's Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Familie Nederland (RVU) en Open Huis (EO) uit met bekende radiopersoonlijkheden zoals Jan Steeman, Henk Mouwe en Rocky Tuhuteru.

Radio 5 is te beluisteren via de kabel en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf). In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

De muziek van Radio 5 Nostalgia is 24 uur per dag te beluisteren via een online livestream op de website van Radio 5.

Voor meer informatie: www.radio5.nl

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht