Ingezonden persbericht


NJR

PERSBERICHT
Utrecht, 6 januari 2010

Inspirerend 'European Dreams' opnieuw in de Melkweg Europa suf? Dacht het niet!

Op dinsdag 23 februari organiseert NJR de tweede editie van European Dreams, een inspirerende feestavond rondom het thema Europa. Het programma beslaat vier zalen van de Amsterdamse poptempel de Melkweg. De locatie krijgt een festivalachtige setting, waarin Europa op een verrassende manier wordt belicht. Compleet met grappige interviews, scherpe comedy, mooie documentaires en natuurlijk goede muziek.

De eerste editie van European Dreams was vrijwel uitverkocht en werd goed ontvangen. Een vervolgeditie kon dan ook niet uitblijven. Opnieuw is er gezocht naar leuke, onverwachte en eigenaardige aspecten van Europa. Hierbij worden onderwerpen aangesneden zoals het onbekende Europa, Europese cultuurclashes en de haat-liefdeverhouding tussen Europa en de media. Geheel nieuw is de 'European DreamTeam Battle', een wervelende quiz tussen verschillende studentenculturen. Wie heeft de meeste kennis van Europa? Zijn dat de Belgen, urbans, corpsballen of toch de nerds? De studenten gaan de strijd aan met elkaar in een onnavolgbaar spelformat. De studentengroep met de meeste algemene kennis over Europa wint.

Naast de uitbundige quiz staan er ook meer inhoudelijke debatten en interviews geprogrammeerd. Ook is er interactief improvisatietheater en worden er korte films vertoond in de huisbioscoop van de Melkweg. Jelle Brandt Corstius presenteert de filmzaal en gaat in gesprek over zijn documentaire '24 uur in Moskou'. Ook is er muziek. Want de Melkweg zou de Melkweg niet zijn als er geen bijzondere artiesten zouden optreden. In beide benedenzalen zijn er doorlopend optredens. De line-up is gevarieerd. Zo komen de uptempo rockers Mala Vita langs, maar staat ook de dampende hiphop act Flinke Namen op de planken. De muzikale afsluiter is in handen van DJ Marnix en Johnny de Mol.

Tickets kosten 5,- euro en zijn verkrijgbaar via www.EuropeanDreams.nl. Via de website kun je ook meedoen aan een schrijfwedstrijd. De hoofdprijs is een reischeque t.w.v. 350 euro!

Algemene informatie

Evenement: European Dreams
Datum / tijd: Dinsdag 23 februari 2010 / 19.30 ­ 02.00 uur Locatie: De Melkweg (Amsterdam)
Line-up: o.a.: Beau van Erven Dorens // Jelle Brandt Corstius // Mala Vita // Flinke Namen Dj Marnix & Johnny De Mol // Sophie in 't Veld // Suus Van Den Akker Emilio Guzman // Ter Bescherming Van De Jeugd // Rob Wijnberg // Karsu Dönmez

Tickets: www.EuropeanDreams.nl


()
Noot voor redactie,