Ingezonden persbericht


DE BALIE PERSBERICHT

Mind the Gap #1
dinsdag 23 februari, 20.30

De falende staat Pakistan en haar kernwapens

Mind the Gap is de nieuwe maandelijkse internationale actualiteitenrubriek van De Balie. Het valt het best te omschrijven als The Daily Show meets The Economist meets De Wereld Draait Door. Maandelijks staan steeds onderbelichte regio's centraal waar een zwakke staat in combinatie met grootse problemen kunnen zorgen voor een explosief mengsel. In Mind the Gap zullen onder andere landen als Mexico en Somalië worden behandeld, waar de lokale overheden nauwelijks het hoofd kunnen bieden aan grote problemen zoals respectievelijk drugsoorlogen en piraterij. Deze landen gaan gebukt onder dit enorme geweld.

In februari ligt de focus op één van de grootste internationale bedreigingen van het moment: de ontwikkelingen in Pakistan. Op welke manier zijn Afghanistan, Pakistan en Kashmir verbonden? Zal Pakistan uiteen vallen? En hoe veilig zijn de Pakistaanse kernwapens? En op welke plannen broeden de VS om Pakistan te stabiliseren?

Verder in de vaste rubrieken: een overzicht van de belangrijkste onbelichte strijdtonelen in The War Room en informatie over onbekende en onderschatte mensenrechtenschendingen. Daarnaast wordt maandelijks een bedrijf, NGO of overheidsdienst (van waar dan ook ter wereld) genomineerd dat meedingt voor de Dirty Harry-award. Een prijs voor overheid, NGO of bedrijf dat willens en wetens vuile handen maakt.

Het programma staat onder leiding van Isolde Hallensleben. Met columns, panelgesprekken, verdieping, satire en videoverbindingen en veel meer.

Met deze aflevering onder andere: Marco Mezzera (Instituut Clingendael), Djorn Eversteijn (HCSS), Kees Homan (Instituut Clingendael), en Mahmood-ul-Hassan Butt (Quaid-i-Azam University, Islamabad, live via SKYPE vanuit Pakistan).

Toegangsprijs: 7 euro, 5 euro met korting (CJP, Student, etc.)