Ingezonden persbericht


NJR
PERSBERICHT
Utrecht, 17 februari 2010

Drie finalisten in de race voor de functie van jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling

Verkiezing van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger tijdens European Dreams

Berend van der Molen (20, Lelystad), Gabe van Wijk (21, Uitgeest) en Mies van Aar (19, Wageningen) zijn de finalisten om jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling te worden. Dinsdag 23 februari om 20.15 uur tijdens European Dreams in de Melkweg, Amsterdam, debatteren de finalisten en wordt de winnaar bekend gemaakt. De verkiezing wordt georganiseerd door NJR.

De komende twee jaar laat de nieuwe jongerenvertegenwoordiger de stem van Nederlandse jongeren horen op een groot aantal internationale vergaderingen over duurzame ontwikkeling. Voorbeelden hiervan zijn de Commission on Sustainable Development van de Verenigde Naties en de komende klimaattop in Mexico. Dit gebeurt samen met de huidige jongerenvertegenwoordiger Michaela Hogenboom. Beiden zullen ministers toespreken, onderhandelen over verdragen maar ook heel veel praten met andere jongeren.

European Dreams
De nieuwe jongerenvertegenwoordiger wordt gekozen tijdens European Dreams, een evenement van NJR. Het vindt dinsdag 23 februari vanaf 19.30 uur plaats in de Melkweg in Amsterdam. European Dreams laat zien dat de Europese Droom minstens evenveel te bieden heeft als de Amerikaanse, zeker voor jongeren! De Melkweg wordt opgetooid in een festivalachtige setting, waarin Europa op een verrassende manier wordt belicht. Compleet met grappige interviews, scherpe comedy, mooie documentaires en natuurlijk goede muziek. De line-up bestaat uit onder andere Beau van Erven Dorens, Jelle Brandt Corstius, Mala Vita en Ter Bescherming Van De Jeugd. Voor meer informatie, zie www.EuropeanDreams.nl.

Nieuwe jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling Om de stem van jongeren te laten horen, begeleidt NJR diverse jongerenvertegenwoordigers. De bekendste is wel de jongerenvertegenwoordiger naar de VN, maar ook voor Europese Zaken, UNESCO en duurzame ontwikkeling zijn vertegenwoordigers actief. Zij vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Ze gaan op zoek naar de meningen en ideeën van jongeren en bespreken deze met onder andere ministers en zelfs de Verenigde Naties.

NJR
NJR (voorheen de Nationale Jeugdraad) geeft jongeren de kans te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen, of dat nou in hun buurt of bij de VN in New York is. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht