Ingezonden persbericht


In Blauw AT5: De Green Gang en rellen in de stad

In de Blauw uitzending van maandagavond besteden we aandacht aan de Green Gang. Afgelopen donderdag stond een van de leden van het platenlabel voor de rechter op verdenking van betrokkenheid bij schietincidenten.

De Green Gang is oorspronkelijk een platenlabel dat is opgericht door de Hopi Boys, een beruchte straatbende uit de Bijlmer die inmiddels niet meer bestaat. Jongeren kennen de Green Gang vooral van de muziekclips op internet, maar leden van de Green Gang worden steeds vaker genoemd bij zeer zware geweldsdelicten. Geruchten dat de Green Gang meer is dan een platenlabel alleen worden dan ook steeds sterker. Maandagavond in Blauw de achtergronden over deze geruchtmakende groep uit de Bijlmer. De uitzending is maandag te zien rond 18:48 uur, 20:58 uur, 00:00 uur en dinsdagmiddag rond 17:00 uur.

Afgelopen week stond de stad op zijn kop door rellende voetbalsupporters. Supporters van Juventus en Ajax en ook van andere clubs kwamen naar de stad voor meer dan alleen voetbal. De politie nam Blauw een avondje mee om ons een inzicht te geven in de werkwijze van de politie. In de uitzending van dinsdagavond alles over de achtergronden bij de rellen in de stad.

De uitzending is dinsdagavond te zien via AT5 rond 18:48 uur, 20:58 uur, 00:00 uur en woensdagmiddag rond 17:00 uur. Via AT5 gemist zijn de uitzendingen de volgende dag ook terug te kijken via www.at5.nl/tv/blauw.




Ingezonden persbericht