Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 08.45 uur

Utrecht, 23-02-2010

Veel te hard

BREUKELEN Een automobilist reed op maandagavond 22 februari veel te hard en moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 23.50 uur zag een agent dat een automobilist op de Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen met hoge snelheid in de richting van Amsterdam reed. De agent ging achter de automobilist, een 38-jarige Amsterdammer, aan. Hij klokte hem op het weggedeelte waar een maximum van 90 km/u geldt op 163 km/u, wat na de wettelijke correctie 158 km/u werd, een overschrijding van 68 km/u.

De Amsterdammer werd aan de kant gezet. De agent vorderde zijn rijbewijs in en hij kreeg een proces-verbaal voor de veel te hoge snelheid.

Inbrekers ontkomen

OUDEWATER Op maandagavond 22 februari wisten twee verdachten na een inbraak te ontkomen.

Rond 20.25 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een woning aan de Prinses Beatrixstraat. De meldster had hen daarbij betrapt, was achter hen aangegaan en belde ondertussen 1-1-2. Zij raakte echter het zicht op de verdachten kwijt.

Meerdere politie-eenheden gingen direct die kant op. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachten niet meer aan. Wel spraken de agenten met meerdere getuigen, die de verdachten hadden gezien. Enkele getuigen waren nog achter de verdachten aangegaan, maar waren hen kwijtgeraakt bij het Hertenpark.

Signalementen

Blanke jongeman, 18-24 jaar, 1.80-1.90 meter en slank tot tenger postuur. Hij droeg een grijs vest met capuchon en een grijze trainingsbroek. Hij droeg een witte kist, die afkomstig was uit de woning waar was ingebroken. De tweede verdachte was een jongeman met donkere kleding.

Kennelijk waren de verdachten door de meldster vroegtijdig bij hun criminele activiteiten gestoord, want een gedeelte van de gestolen goederen werd in de buurt van de woning teruggevonden.

Aan getuigen die de inbraak hebben gezien of die de verdachten hebben zien vluchten, mogelijk met een witte kist, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Hardleers

BREUKELEN Een automobilist met een slok te veel op gedroeg zich in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 februari nogal hardleers, ondanks een rijverbod stapte hij toch weer achter het stuur.

Rond 00.15 controleerden agenten een 45-jarige automobilist uit Breukelen op de Vrijheidslaan. Hij bleek te veel te hebben gedronken. De agenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 395 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij mocht het politiebureau rond 01.15 uur verlaten met een rijverbod van drie uur.

Rond 02.00 uur zagen agenten een auto zonder verlichting over de Vrijheidslaan rijden. Bij controle bleek het dezelfde 45-jarige man uit Breukelen te zijn. De agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij ditmaal 295 ug/l. Nu werd er proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt voor het rijden in strijd met een rijverbod en rijden onder invloed van alcohol.