Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 23-02-2010

Achtervolging

UTRECHT - De politie heeft maandag 22 februari een 30-jarige automobilist uit Utrecht opgepakt na een achtervolging.

De man reed onverzekerd rond en ging ervandoor bij een controle op de Vleutenseweg. In de Lange Koestraat ramde hij een muurtje, waarna hij er te voet vandoor ging. Uiteindelijk greep een motoragent hem in de kraag. Tijdens de achtervolging raakten twee andere auto's beschadigd.

In de vluchtauto lag een gestolen laptop, breekijzers, handschoenen, een schroevendraaier en enkele joints. De politie heeft de spullen in beslag genomen voor sporenonderzoek. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in winkel

UTRECHT In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 februari vond bij een winkel aan de Jan van Scorelstraat een inbraak plaats.

Rond 03.25 uur kreeg de politie meerdere meldingen van getuigen die zagen dat vier personen bij een winkel aan de Jan van Scorelstraat aan het inbreken waren. Het viertal was met een moker bezig een ruit van de winkel in te slaan. Ook werd gezien dat de mannen de winkel binnen gingen en met diverse goederen weer naar buiten kwamen. De politie ging ter plaatse maar trof de verdachten niet meer aan.

Via getuigen werd een kenteken nagetrokken waarmee de verdachten waren gevlucht. Hieruit bleek dat de auto gestolen was op de Amsterdamsestraatweg. De verdachten waren na de kraak weggereden in de richting van de Hobbemastraat. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Man met schotwond

UTRECHT Maandagmorgen meldde zich een man bij de politie met een schotwond. De man was in de omgeving van de Van Zijlstraat aangevallen en beschoten.

De politie kreeg omstreeks 11.40 uur een telefoontje vanuit het ziekenhuis van een 31-jarige man uit Utrecht. De man gaf aan dat hij ter hoogte van de Van Zijlstraat was aangevallen door een man en hierbij beschoten was. Hij was nu in het ziekenhuis ter behandeling. Nadat het slachtoffer uit het ziekenhuis was ontslagen gaf hij een verklaring af. De man vertelde dat hij plotseling door een onbekende man werd aangevallen. Tijdens de worsteling werd er geschoten.

Het signalement van de man luidt: blanke man, rond de 40 jaar, 1.80 mtr. lang, zwart achterover gekamd haar en een stevig postuur. Hij droeg een Camelkleurige jas tot op zijn enkels en donkergekleurde puntschoenen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor heling

UTRECHT Op Parsifaldreef heeft de politie maandagavond een jongen aangehouden omdat hij in bezit was van een gestolen tankpas afkomstig uit een opengebroken auto.

De politie werd omstreeks 23.40 uur door meerdere mensen gebeld omdat een groepje jongeren zich verdacht ophield in de wijk Tuindorp. De politie ging ter plaatse maar kreeg onderweg te horen dat het groepje zich inmiddels in de richting van het station Overvecht had verplaatst. Bij het zien van de politie zette de groep het op een lopen. Na een korte achtervolging kon één van de jongens, een 13-jarige jongen uit Utrecht, worden aangehouden.

Uit de jas van de jongen kwam onder andere een tankpas die afkomstig was uit een auto waarin twee dagen eerder op de Othellodreef was ingebroken. De politie heeft de jongen voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor inbraak

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij verdacht worden van het plegen van een inbraak in een huis aan de Bilderdijkstraat.

Rond 14.40 uur kreeg de politie de melding dat er ingebroken was in een huis aan de Bilderdijkstraat. De verdachten waren na de inbraak vertrokken in een grijze Peugeot. De gehele buurt werd door de politie uitgekamd op zoek naar de verdachten. Getuigen gaven aan dat het tweetal inmiddels was overgestapt in een andere auto.

Hierbij werd ook het kenteken aan de politie doorgegeven. Niet veel later kon de auto met de twee verdachten, 13 en 18 jaar oud uit Utrecht, aangetroffen. De verdachten werden aangehouden. In de auto werd onder andere een tv aangetroffen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Autodief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 februari een man aangehouden omdat hij een auto had gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Amazonedreef een auto met twee inzittenden rijden in de richting van de Marowijnendreef. Omdat de voorzijde van de auto forse schade had, besloten de agenten de auto te controleren. Op het moment dat zij hun auto keerden en achter de auto aangingen, gaf de bestuurder volgas en probeerde uit handen van de politie te blijven. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed via de Gangesdreef naar de Tigrisdreef en vervolgens in de richting van de Oranjerivierdreef.

Uiteindelijk werd de auto op de Nataldreef klemgereden. De bijrijder zag kans uit de auto te springen en weg te rennen. De 18-jarige bestuurder uit Utrecht kon worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de auto zonder toestemming was meegenomen. In de auto werd onder andere een mes en een mogelijk van diefstal afkomstige Tom Tom aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.