Ingezonden persbericht


Inter Access bouwt nieuwe website WO=MEN

IT-dienstverlener ontwikkelt belangeloos website als onderdeel van integrale mvo-visie

Hilversum, 23 februari 2010 - ICT-dienstverlener Inter Access heeft de nieuwe website van genderplatform WO=MEN ontwikkeld. WO=MEN (uitgesproken Women Equals Men) is een vereniging van bijna zestig organisaties en individuen, die zich inzet voor de gelijkwaardige participatie van mannen en vrouwen wereldwijd. De nieuwe website is geheel belangeloos ontwikkeld als onderdeel van het mvo-programma van Inter Access. Dit bedrijf ondersteunde WO=MEN ook bij het opzetten van een online community. De nieuwe website van WO=MEN gaat vandaag live tijdens een evenement genaamd genderjustice.nu.

Joan de Jong, bestuurslid van WO=MEN en werkzaam bij ABN Amro, benaderde Inter Access. In 2008 besloot Inter Access een integrale visie te ontwikkelen op maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en zijn mvo-initiatieven vast te leggen in een uitgewerkt mvo-programma.

"Oog voor de maatschappij en maatschappelijke ontwikkelingen is altijd een van onze kernwaarden geweest", zegt Michel de Meijer, CEO van Inter Access. "We hebben nooit echt naar maatschappelijke projecten gezocht, maar gedaan wat op ons pad kwam en ons raakte. Dat gold ook voor WO=MEN. Het feit dat deze organisatie streeft naar algemene gelijkwaardigheid voor vrouwen en mannen in de gehele wereld, spreekt ons erg aan. Vandaar dat we dit initiatief hebben gesteund."

###

Over Inter Access
Met ruim zevenhonderd medewerkers in vaste dienst en tweehonderd externe professionals in Nederland en België is Inter Access al meer dan dertig jaar de IT-dienstverlener bij uitstek voor middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, handel, industrie en financiële dienstverlening. Inter Access biedt deze organisaties een totaalaanbod voor ontwerp, realisatie en beheer van hun applicaties en infrastructuur op basis van de nieuwe architectuurprincipes waarin flexibiliteit vooropstaat. Met kerncompetenties rond IBM, Microsoft, Oracle, SAP en open source-technologie wordt invulling gegeven aan de visie van Inter Access over de Enterprise 2.0-informatiearchitectuur waarin de kenniswerker centraal staat en de infrastructuur volledig is losgekoppeld van de toepassing. Hiervoor ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen. Voor de publieke sector is Inter Access een toonaangevende leverancier van innovatieve IT-oplossingen en -diensten voor e-government en Het Nieuwe Werken bij meer dan honderd gemeenten, provincies en diverse intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Inter Access is de IT-partner die deskundigheid en ervaring combineert met persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit. Zie verder www.interaccess.nl.