Ingezonden persbericht


Nederlandse man is ijdel maar efficiënt

Amsterdam, 23 februari 2010 - De Nederlandse man is ijdel, zo blijkt uit onderzoek van Discovery Channel, dé mannenzender van Nederland, onder 3.800 mannen. Hoewel 84% van de mannen er goed uit wil zien, besteden de meeste van hen maar drie minuten voor de spiegel. Tweederde van de mannen is niet tevreden met hun uiterlijk. Een derde van de mannen is wel eens jaloers op andere mannen. Chris Zegers wordt gezien als de knapste man van Nederland.

Nederlandse man wil er goed uit zien
Voor 84% van de mannen is het belangrijk om er goed uit te zien. Hierbij denken de meeste mannen dat persoonlijke verzorging van huid en haar bepalend is voor een aantrekkelijk uiterlijk. Toch is tweederde van de mannen niet tevreden met hun uiterlijk. Zij zouden graag gespierder en slanker zijn. Een derde van hun is zelfs wel eens jaloers op andere mannen. 92% van de mannen denkt dat een verzorgd uiterlijk een positieve uitwerking heeft op hun carrière.

Mannen zijn gevoelig voor complimenten, maar geven ze zelf niet Meer dan de helft van de mannen vindt het prettig om aantrekkelijk gevonden te worden. Ze horen dit het liefst van hun partner of van andere vrouwen. Desondanks delen ze zelf weinig complimenten uit. Als ze dat al doen, complimenteren ze het liefst vrouwen. Een ruime meerderheid van de mannen is ervan overtuigd dat vrouwen zich het meest aangetrokken voelen tot hun persoonlijkheid en minder tot hun uiterlijk of hun geld. Als het toch op uiterlijk aankomt, denken mannen dat vrouwen het meest letten op verzorging en kleding. Ze denken echter dat hun eigen partner zich het meest aangetrokken voelt tot hun ogen.

Mannen staan slechts drie minuten voor de spiegel
Driekwart van de mannen neemt elke dag een douche of bad. Ze wassen graag hun haar; bijna de helft van alle mannen doet dit dagelijks. 85% van de mannen trekt elke dag een schone onderbroek, en 60% schone sokken aan. Vrijwel alle mannen dragen hun broek meerdere dagen achtereen. Bijna alle mannen dragen maar een of twee verschillende paar schoenen per week.

Nederlandse mannen vinden Chris Zegers knapste man Daarna volgen Humberto Tan en Ruben Nicolai. Ruim de helft van de Nederlandse mannen let op het uiterlijk van bekende Nederlanders. De Top 3 van aantrekkelijkste Discovery-mannen ziet er volgens hen zo uit: Bear Grylls (Ultimate Survival), Mike Rowe (Dirty Jobs) en Ami James (Miami Ink).

Jochem de Jong, Algemeen Directeur Discovery Networks Benelux: "De Nederlandse man wordt zich bewuster van zijn uiterlijk. Hij is gezonder gaan leven ten opzichte van 2008 en 40% heeft in 2009 meer geld uitgegeven aan verzorgingsproducten. Dit zien we terug in het aanbod van commercials voor mannenverzorgingsproducten op Discovery Channel. Dat mannen Bear Grylls verkiezen tot best uitziende Discovery-man, bevestigt deze trend. Ook al bevindt hij zich meestal tot aan zijn oksels in de modder."

o-o-o-o

Bovenstaand onderzoek is tot stand gekomen op basis van onderzoek onder 3.800 mannen uit het Discovery Panel. Het Discovery Panel is het online meetinstrument van Discovery Networks Benelux bestaande uit 12.000 mensen die regelmatig ondervraagd worden over relevante mannenkwesties en Discovery Channel-gerelateerde zaken. Discovery Channel is expert op het gebied van mannen en lanceerde daartoe in 2008 het grootste onderzoek naar de Europese man ooit 'Species - een blauwdruk van jonge mannen'. Discovery Channel publiceert regelmatig vervolgonderzoek over de Nederlandse man. Zie voor meer informatie www.discoverypanel.nl, www.discoveryspecies.com en http://www.discoverynetworks.nl/#/mannen.