Ingezonden persbericht


Houten, 23 februari 2010
HUNTING & ZN. IN SELECTIE NEW DIRECTORS/NEW FILMS
Tweede Nederlandse film sinds 21 jaar op het filmfestival in New York

De speelfilm Hunting & Zn. van regisseur Sander Burger is geselecteerd voor het prestigieuze New Directors/New Films in New York. Het filmfestival staat bekend als één van de belangrijkste showcases van opkomend talent. Vorig jaar viel de eer ten deel aan Kan Door Huid Heen, net als Hunting & Zn. geproduceerd door NFI Producties. Het was voor het eerst sinds twintig jaar dat een Nederlandse film in de selectie was opgenomen en een unicum dat een Nederlandse producent twee maal achtereen is geselecteerd. New Directors/New Films, dat eind maart van start gaat, introduceerde eerder films van Steven Spielberg, Pedro Almodóvar, Wim Wenders, Wong Kar Wai en Spike Lee. Hunting & Zn. draait vanaf 25 februari in de bioscoop.

Hunting & Zn speelt in het heden, in een gemiddeld Nederlands dorp, waar winkelketens als Blokker en Zeeman de dienst uitmaken. De twee voornaamste karakters zijn een jonge man, gespeeld door Dragan Bakema (Vox Populi, Hoe overleef ik..?, Shocking Blue), en Maria Kraakman (My Queen Karo, Guernsey) als jonge vrouw. Ze zijn net getrouwd en leiden een keurig burgermansbestaan: ze spiegelen zich aan alles wat de televisie en de lifestylebladen hen voorschrijft. Ze lijken gelukkig met hun bestaan, totdat de cosmetica waarmee ze hun illusionaire leven mee hebben ingesmeerd begint te barsten. En dan begint alles wat vanzelfsprekend lijkt, te kantelen.

Met Hunting & Zn. zet Sander Burger na Olivier etc., zijn succesvolle speelfilmregiedebuut uit 2007, de samenwerking met de twee hoofdrolspelers voort. Ook nu hebben de acteurs hun aandeel geleverd in het scenario. De film werd geproduceerd door Trent van NFI Producties in samenwerking met Rotterdam Media Fonds en Filmfonds. Meer informatie: www.huntingenzn.nl

# einde persbericht #

Noot voor de redactie/