Persbericht

Progress Software ondersteunt CERN's zoektocht naar niet eerder waargenomen elementair deeltje

~ Grootste natuurkundeproject in de geschiedenis zet Progress® FUSE(TM) in voor het draaien van systemen in The Large Hadron Collider ~

Rotterdam, 23 februari 2010 - Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS), een onafhankelijke leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, kondigt aan dat European Organization for Nuclear Research (CERN) Progress® Fuse(TM) inzet voor het draaien van de bestaande grid-systemen die nodig zijn voor de re-launch van Large Hadron Collider (LHC). Dit is de ondergrondse deeltjesversneller die speciaal is gebouwd voor natuurkundig onderzoek naar elementaire deeltjes.

De FUSE-oplossing van Progress Software ondersteunt alle grid monitoring-systemen die worden gebruikt in CERN's zoektocht naar het 'Higgs Boson particle'. Dit elementaire deeltje staat ook bekend als 'The God Particle'. De ontdekking van het deeltje zou veel kunnen veranderen aan de manier waarop wij naar het universum kijken.

"CERN zocht een messaging framework voor de volledige organisatie om bestaande systemen te integreren en zo de flexibiliteit te vergroten", zegt James Casey, Technical Architect bij CERN. "De open source-oplossing van Progress Software biedt ons de mogelijkheid om voort te bouwen op onze bestaande systemen en onze bedrijfsactiviteiten te ondersteunen. Een groot deel van de ontwikkeling is gefinancierd binnen 'Enabling Grids for E-sciencE' (EGEE), een project van de Europese Unie."

"Omdat de open source-oplossingen van Progress ook behoren tot de Apache-licentie sluiten ze goed op elkaar aan", voegt James Casey toe. "Ook zijn de oplossingen eenvoudig uit te rollen op onze verschillende locaties. We zochten een partner die ons kon helpen om onze IT-infrastructuur flexibeler en betrouwbaarder te maken. Voor de komende jaren hebben we veel projecten waaraan we werken en deze eerste stap legt een basis voor essentiële veranderingen."

"De ondersteuning en training van Progress Software heeft gezorgd voor een probleemloze implementatie", legt Casey uit. "Door de training hebben alle partijen de implementatie goed leren begrijpen en is de overgang soepel verlopen."

"Organisaties zoals CERN hebben software nodig waar ze werkelijk op kunnen vertrouwen", zegt Dr Giles Nelson, Senior Director of Strategy bij Progress Software. "CERN's complexe systemen moeten perfect werken, of het nu gaat om accountancy-software of software voor het veranderen van het universum."

"Bij een ander project heeft CERN ook gekozen voor de Progress SonicMQ-oplossing. Dit is de ruggengraat voor het Technical Infrastructure Monitoring (TIM)-systeem en is ontwikkeld om onderzoekers te waarschuwen wanneer er iets misgaat."

Voor meer informatie over de open source-ondersteuning van Progress Software van Apache ActiveMQ, ga naar: www.fusesource.com