Ingezonden persbericht


Persbericht
23 februari 2010 BT sluit Europees managed services contract met PaperlinX

Papierdistributeur PaperlinX versterkt communicatie-infrastructuur met 5-jarig contract van 13,6 miljoen euro voor netwerkgebaseerde IT-diensten

BT kondigde vandaag een managed services contract aan met PaperlinX Europe, één van de grootste distributeurs van papier, sign & display- producten en verpakkingsmaterialen in Europa. Het vijfjarige contract ter waarde van 13,6 miljoen euro omvat de levering van veilige, netwerkgebaseerde IT-diensten waaronder een IP-netwerk dat de 22 werkmaatschappijen van PaperlinX, verspreid over 16 landen, met elkaar verbindt. De overeenkomst vloeit voert uit de bestaande relatie tussen de twee bedrijven die dateert van 2005. Het contract omvat meerdere diensten waaronder een wereldwijd, op MPLS (Multi-Protocol Label Switching) gebaseerd, beveiligd wide area netwerk, beheerde LAN-diensten voor de verschillende kantoren, internettoegang, vaste en mobiele spraakoplossingen en beveiligingsdiensten. Werknemers hebben via BT MobileXpress overal toegang tot bedrijfsdata en -applicaties, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Jeroen de Swart, CFO van PaperlinX Europa: "We zochten naar een partner die in staat is om onze communicatie-infrastructuur te versterken en een platform te ontwikkelen dat onze medewerkers, klanten en leveranciers met elkaar verbindt. Rekening houdend met BT's expertise in communicatieoplossingen, onze bestaande relatie en de oplossing die BT voorstelde, zijn we ervan overtuigd dat zij de ideale partner zijn bij het ondersteunen van onze groeistrategie." Bas Burger, CEO van BT Benelux: "PaperlinX toont opnieuw vertrouwen in ons met dit pan-Europese contract. Het uitbesteden van de communicatie-infrastructuur aan BT stelt PaperlinX in staat om kosten significant terug te brengen, zich te richten op hun kernactiviteiten en samenwerking tussen medewerkers, klanten en leveranciers te verbeteren." Einde

Over BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2008-'09, dat eindigde op 31 maart 2009, behaalde BT Group een omzet van 21.390 miljoen Britse pond. British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt. Kijk voor beeldmateriaal van BT in hoge resolutie op: www.edelmanpr.nl/pressroom.

Over PaperlinX
PaperlinX Europe is een van de grootste distributeurs van papier, sign & display-producten en verpakkingsmaterialen in Europa. Het hoofdkantoor zit in Amsterdam. PaperlinX werkt met een netwerk van leveranciers die 16 landen in Europa bedienen en heeft een omzet van 2,5 miljard euro.




Ingezonden persbericht