Ingezonden persbericht


Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden
www.mediaartfriesland.nl

-Persbericht-

Leeuwarden, 23 februari 2010

Afscheid directeur Media Art Friesland

De Raad van Toezicht van stichting Media Art Friesland kondigt het vertrek aan van Nadine Bors. Na 10 jaar legt Bors haar functie van directeur en artistiek leider van de stichting neer. Met ingang van eind februari week vertrekt zij naar Duitsland op weg naar nieuwe uitdagingen.

In de afgelopen 10 jaar is er door Bors stevig gewerkt aan de positionering van Media Art Friesland in een nationaal en internationaal netwerk van beeldmakers, mediakunstenaars, collega-instellingen, onderwijsinstellingen en recipiënten. Onder haar leiding is de stichting Media Art Friesland opgericht en zijn nieuwe beleidslijnen uitgezet.

Bors is tevens verantwoordelijk voor de uitbouw en verbreding van de activiteiten. Media Art Friesland is op de kaart gezet als het kennisinstituut voor mediakunst in het Noorden en als een belangrijke speler in het veld van mediakunst. Talent- en kennisontwikkeling en cultureel ondernemerschap zijn dankzij Bors' inzet speerpunten geworden. Dat heeft geresulteerd in mediaprojecten, workshops en voorlichtingen, een collectie van meer dan 1500 mediakunstwerken en installaties, documentatie en representatie van ruim 500 kunstenaars. Maar vooral ook het Jong Talent Festival waar innovatieve producties van Nederlandse en internationale kunstenaars onder de aandacht worden gebracht bij een breed publiek.

Op afstand zal Bors haar diensten blijven verlenen tot 1 mei 2010, de datum van haar officiële uitdiensttreding. In toekomst zal Media Art Friesland echter nog geregeld met Bors samenwerken in diverse projecten en uitwisselingen tussen Duitse media instanties en Media Art Friesland.

Bors wordt opgevolgd door Marije van de Vall, de huidig zakelijk leider van Media Art Friesland.

Extra informatie:

Nadine Bors studeerde aan de Reinwardt Academie, Museologie, in Amsterdam. Directeur van stichting Media Art Friesland is zij sinds 2006, waar zij sinds 2000 werkt. Hiervoor was zij werkzaam bij de Mondriaan Stichting en had van 1997 tot en met 1999 voor het Nederlands Instituut voor Mediakunst te Amsterdam voor het conserveringproject en de ontwikkeling en vormgeving van de database voor video en installaties gewerkt. Over deze thema's heeft zij verschillende artikelen geschreven. In januari 2006 volgde zij Wim Bors op, die van 1995 tot 2005 als oprichter en directeur leiding gaf aan het Media Art Festival. Van 2007 tot en met 2009 is zij tevens werkzaam voor selectie en programmering van het European Media Art Festival in Osnabrueck, Duitsland. In 2008 werd Bors benoemd tot Beste Culturele Ondernemer van Friesland.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht