Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Trouwen op andere locatie in Barendrecht mogelijk

BARENDRECHT (dinsdag 23 februari 2010) ­ Het is in Barendrecht sinds kort mogelijk om op een an- dere locatie dan het gemeentehuis of de watertoren te trouwen. Bijvoorbeeld in een andere openbare ruimte. Het college van b & w heeft besloten dat, indien daar vraag naar is, een andere locatie aange- wezen kan worden als trouwlocatie. De gemeente voorziet daarmee in een toenemende behoefte van bruidsparen om op een alternatieve locatie te trouwen.

De gemeente biedt aanstaande echtparen de kans om zelf te kiezen waar zij de huwelijksvoltrekking plaats willen laten vinden. Zo trouwde op maandag 28 december 2009 in restaurant de Lachende Zon een bruids- paar. Maar Barendrecht kent meer plekken die zich uitstekend lenen voor deze bijzondere gebeurtenis.

Geschikte locatie
Wie wil trouwen op een andere locatie, kan dat bij de gemeente aangeven. Het kan dan gaan om een perma- nente locatie of een eenmalige locatie. Deze moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Er wordt vooraf bekeken of de locatie geschikt is. Zo moet het een openbare ruimte zijn die voor iedereen toegankelijk is, óók voor mensen met een handicap, de bruiloft moet ongehinderd plaats kunnen vinden, dus in elk geval niet in de open lucht, het moet uitstraling hebben en herkenbaar zijn, de openbare orde en goede zeden mogen niet worden aangetast en er moeten parkeervoorzieningen zijn.

Goed voorbereid
De gemeente Barendrecht geeft graag gehoor aan de wens om op een bijzondere locatie te trouwen. Burge- meester Van Belzen: "Wij zijn een vooruitstrevende gemeente en denken graag mee met de burger." Geïnte- resseerden kunnen een aanvraag indienen bij burgerzaken. De gemeente beoordeelt of de locatie aan de voorwaarden voldoet. Aan de hand daarvan wordt besloten of er een vergunning wordt afgegeven. Voor meer informatie over trouwen op locatie belt u naar het Servicecentrum: (0180) 698 398 of komt u langs tijdens de openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00-15.00 uur en maandag en woensdag van 18.30-20.00 uur.