Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 19 februari 2010
Betreft: Start werkzaamheden CEL Ootmarsum

START WERKZAAMHEDEN CEL OOTMARSUM

Aanstaande dinsdag, 23 februari om 16.30 uur, zullen wethouder Jan ter Schegget en Dinkelborgh Wonen het startsein geven voor de werkzaamheden voor de realisering van de CEL in Ootmarsum.

Het gezondheidscentrum in Ootmarsum is in het Masterplan Ootmarsum aangegeven als ontwikkellocatie. Al jaren is de gemeente in gesprek met Dinkelborgh wonen om op de locatie aan de hoek Molenstraat - Denekamperstraat een Centrum Eerstelijns gezondheidszorgcentrum te realiseren.

Het bestemmingsplan voor de CEL is definitief en dus kunnen de werkzaamheden gestart worden. Verantwoordelijk wethouder Jan ter Schegget: "Het college heeft haar medewerking verleend aan de realisatie van de CEL. Het is een erg belangrijke voorziening voor Ootmarsum. Aangezien een gezondheidszorgcentrum niet paste binnen de huidige bestemming van de locatie, was een herziening van het bestemmingsplan nodig. Nu dit rond is, wordt het hoog tijd dat de schop in de grond gaat."

Het bouwplan
Het bouwplan voorziet in hoofdlijnen in een zorgcomplex met op de eerste en tweede verdieping 23 zorgtoegankelijke appartementen. Het zorgcomplex behelst ruimten voor huisartsen, tandartsen, verloskundigen, thuiszorg, een apotheek, een priklab, fysiotherapie en podotherapie. Daarnaast wordt in het bestemmingsplan ruimte gelaten om ook gezondheidszorggerelateerde dienstverlening toe te staan, zoals bijvoorbeeld een opticien of een schoonheidssalon.

Verkeer en parkeren
In het plan zijn 53 parkeerplaatsen voorzien, waarvan 25 in de openbare ruimte nabij het gebouw worden aangelegd en de resterende 28 plekken worden in de parkeergarage gerealiseerd. Alle parkeerplaatsen bevinden zich op maaiveldniveau (er is dus geen sprake van een parkeerkelder). De parkeergarage is toegankelijk vanaf de Molenstraat, maar er zal uitsluitend aan de zijde van de Meijerij uitgereden kunnen worden.

Mededelingen voor de redactie:

WIJ NODIGEN U VAN HARTE UIT OM AANWEZIG TE ZIJN BIJ DE START VAN DE WERKZAAMHEDEN VOOR DE REALISATIE VAN DE CEL IN OOTMARSUM, OP DINSDAG 23 FEBRUARI OM 16.30 UUR OP DE KRUISING MOLENSTRAAT - DENEKAMPERSTRAAT.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder Jan ter Schegget op telefoonnummer 0541-854108 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541-854100 of 06-52624307.


---- --