Luistertijdschrift Zet m op viert 25 jarig bestaan


Zet m op speciaal voor verstandelijk gehandicapten

AMSTERDAM RIJSWIJK GRAVE, 20100223 -- Speciaal voor iedereen met een verstandelijke beperking en voor alle anderen die luisteren leuker vinden dan lezen, is er het luistertijdschrift Zet `m op. Dit tijdschrift viert in 2010 zijn 25-jarig bestaan. Om dit feit een extra feestelijk tintje te geven, staat het nummer van maart helemaal in het teken van feest. Ook maken de abonnees kans op leuke prijzen.

Het maartnummer staat door het 25-jarig jubileum helemaal in het teken van feest. Hoe merken we eigenlijk dat het feest is? En waarom vieren we zoal feest? Verjaardagen, jubilea, een feestje voor een diploma of voor thuiskomst uit het ziekenhuis, ze passeren allemaal de revue. En natuurlijk de feesten met een religieuze basis, zoals Palmpasen (eind van de maand) en het Suikerfeest. In de gedichten horen we over trakteren en feestelijke kleding. Het hoorspel maakt duidelijk dat je met weinig moeite van een saaie dag ook iets feestelijks kunt maken. Verder vertelt de boswachter over Boomfeestdag. Vanzelfsprekend is er een korte terugblik op de afgelopen 25 jaar. Een jubileumwedstrijd met leuke prijzen maakt het feest compleet.

Over Zet `m op

Zet 'm op is een luistertijdschrift voor jonge mensen die luisteren leuker vinden dan lezen. Het is bedoeld voor verstandelijk gehandicapten tussen 10 en 20 jaar en biedt ontspanning en informatie. Met een selectie van aangepaste teksten uit jeugdtijdschriften en jeugdboeken en eigen bijdragen van de redactie: verhalen, hoorspelen en interviews. Door de thematische opzet leent het luistertijdschrift zich goed voor gebruik binnen projecten en als aanzet voor een groepsgesprek binnen instellingen en scholen.

Dedicon maakt Zet `m op in opdracht van de Vereniging Openbare Bibliotheken. Abonnementen zijn af te sluiten via het Loket aangepast-lezen:

Postbus 84010
2508 AA Den Haag
E-mail: klanten@aangepast-lezen.nl
Website: www.aangepast-lezen.nl

Over Dedicon
Dedicon (met vestigingen in Amsterdam, Rijswijk en Grave) is de grootste Nederlandse producent van aangepaste lectuur en informatie voor mensen met een leesbeperking. Dedicon zet (school)boeken, kranten, tijdschriften en informatiemateriaal om in gesproken, vergrote, digitale vorm of in braille.

Voor scholen, scholieren en studenten biedt Dedicon via www.dedicon.nl een grote, voortdurend groeiende collectie aangepaste school- en studieboeken. Een collectie van ruim 60.000 gesproken boeken en gesproken versies van circa 300 kranten en tijdschriften wordt via het Loket aangepast-lezen aangeboden.





Ingezonden persbericht