D66 heet Loveland welkom in Flevopark in stadsdeel Amsterdam Oost


AMSTERDAM, 20100223 -- Onlangs werd bekend dat Stadsdeel Zuideramstel niet toestaat dat het dancefestival Loveland in mei in het Amstelpark wordt georganiseerd. Jeroen van Spijk, lijsttrekker van D66 Amsterdam Oost vindt dat onbegrijpelijk. "Loveland is welkom in stadsdeel Oost. Wij hebben het Flevopark, een prachtig park aan de rand van de stad, waar wij graag meer evenementen willen organiseren."

Flevopark
D66 Amsterdam Oost zet zich al een tijd in voor een levendig stadsdeel en wil dat Oost het creatieve hart van Amsterdam wordt. "Toen afgelopen week bekend werd dat het stadsdeel Zuideramstel geen vergunning wil geven aan het evenement Loveland, waren wij er snel over uit. Die moeten naar het Flevopark komen", aldus Jeroen van Spijk, lijsttrekker D66 Amsterdam Oost. "Wij hebben een prachtig park aan de rand van de stad, waar wij graag meer evenementen willen organiseren."

Evenementen in Oost
Op de Huiskamerbijeenkomst Horeca die D66 Amsterdam Oost op donderdag 18 februari organiseerde kwam ook naar voren dat ondernemers graag meer evenementen zouden zien in het stadsdeel. Horecagelegenheden in Oost reserveren jaarlijks een deel van hun budget voor evenementen en festivals.

Tijdens de bijeenkomst kwam naar voren dat de ondernemers dit graag met het Stadsdeel op willen pakken. D66 ondersteunt dit idee. Jeroen van Spijk: "D66 wil de horecaondernemers beter ondersteunen. Door samen met hen festivals te organiseren, wordt de lokale economie gestimuleerd," aldus Jeroen van Spijk.

Camping Zeeburg
"Als er vooraf goede afspraken worden gemaakt met de organisatie, lokale horecaondernemers, het stadsdeel en omwonenden, kan het Flevopark volgens D66 Amsterdam Oost een perfecte locatie zijn om festivals plaatst te laten vinden. Het Flevopark ligt immers aan de rand van Stadsdeel Oost, aan het IJmeer," zegt Jeroen van Spijk.

Een bijkomend voordeel van een locatie als het Flevopark is camping Zeeburg. "Ook de camping willen we betrekken bij de organisatie van de festivals. Daar verblijven door het hele jaar veel toeristen, ook zij kunnen profiteren van de evenementen."





Ingezonden persbericht