Enquête toont aan dat 84 procent van de apothekers in het Verenigd Koninkrijk de voorkeur geeft aan het verstrekken van geneesmiddelen zonder conserveringsmiddelen

MWV speelt in op deze voorkeur met onlangs uitgebrachte toepassingen zonder conserveringsmiddelen

RICHMOND, Virginia--(BUSINESS WIRE)-- 20100223 --

MeadWestvaco Corp. heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een online-enquête onder 100 apothekers in het Verenigd Koninkrijk1 betreffende hun voorkeur voor het verstrekken van neusgeneesmiddelen zonder conserveringsmiddelen. Deze enquête toonde aan dat 67 procent van de apothekers in het Verenigd Koninkrijk bij voorkeur geneesmiddelen zonder conserveringsmiddelen verstrekken. Dit percentage steeg nog eens aanzienlijk tot 84 procent nadat de voordelen van geneesmiddelen zonder conserveringsmiddelen met deze apothekers waren besproken.

MWV heeft de neuspomp zonder conserveringsmiddelen (PFP N) ontwikkeld om aan de vraag naar toedieningssystemen die geneesmiddelen zonder conserveringsmiddelen beschermen tegen verontreiniging tegemoet te komen. Bij patiënten die geneesmiddelen zonder conserveringsmiddelen (PF) toegediend krijgen, worden minder neusirritaties en gevoeligheden waargenomen dan bij patiënten die geneesmiddelen met conserveringsmiddelen gebruiken.2 Met PFP N kunnen patiënten profiteren van de voordelen van geneesmiddelen zonder conserveringsmiddelen en de gunstige bijwerkingsprofielen ervan.

De resultaten van de enquête waren consistent met de reactie van ondervraagde artsen in de VS3 en toonden aan dat apothekers in het Verenigd Koninkrijk de voorkeur geven aan toepassingen zonder conserveringsmiddelen omdat ze ervan overtuigd zijn dat deze minder bijwerkingen en negatieve reacties veroorzaken. Apothekers gaven verlaging van het aantal gevallen van neusirritatie en reacties als reden voor hun voorkeur voor geneesmiddelen zonder conserveringsmiddelen.

“De resultaten van de enquête onder apothekers in het Verenigd Koninkrijk laten zien dat apothekers, wanneer ze kunnen kiezen, in overweldigende mate de voorkeur geven aan toepassingen zonder conserveringsmiddelen,” aldus Julia Amadio, vice-president van Global Marketing bij MWV Healthcare. “Deze resultaten tonen aan dat apothekers oog hebben voor de voorkeur van de consumenten voor mildere producten die minder onprettige bijwerkingen hebben. Daarom is de primaire component van PFP N de geprefereerde keuze voor neussprays, zowel onder zorgverleners als patiënten.”

PFP N biedt belangrijke voordelen voor patiënten, geneesmiddelenfabrikanten en eigenaars van merken:

  • Patiënten kunnen vertrouwen op een veilige en betrouwbare pomp die door de consument geprefereerde producten en samenstellingen zonder conserveringsmiddelen toedient.
  • Patiënten ervaren een mildere neusbehandeling met minder irritatie en prikkelend gevoel, waarvan vaak sprake is bij geneesmiddelen met conserveringsmiddelen.
  • PFP N biedt bescherming tegen verontreiniging en geeft tegelijkertijd vertrouwen in een beschermingsformule zonder conserveringsmiddelen.
  • Patiënten kunnen geneesmiddelen zonder conserveringsmiddelen gebruiken met PFP N zonder zich zorgen te hoeven maken over de potentiële bijwerkingen die worden veroorzaakt door sommige conserveringsmiddelen en de daarmee in verband staande gevolgen op korte en lange termijn, zoals rhinitis medicamentosa (“rebound-congestie”).

De eigen technologie van MWV stelt de pomp in staat samenstellingen die geheel vrij zijn van conserveringsmiddelen toe te dienen, met behoud van de houdbaarheid van traditionele samenstellingen. De PFP N is een veilige pomp voor alle vloeibare samenstellingen. De afsluitingstechnologie - een mechanisme dat de samenstelling beschermt door het product op vijf plaatsen af te sluiten - garandeert dat het geneesmiddel ook na meermalig gebruik 100 procent vrij van bacteriën blijft. In tegenstelling tot andere pompen gebruikt de PFP N van MWV geen zilveren of metalen spoel voor sterilisatie. Zilveren en metalen spoelen kunnen een negatieve inwerking hebben op de samenstelling van het geneesmiddel.

De PFP N is ontworpen voor het toedienen van volumes tussen 0,05 ml en 0,14 ml. MWV werkt samen met haar klanten om erop toe te zien dat de producten worden aangepast aan hun specifieke behoeften, worden ondersteund in de volledige leveringsketen en voldoen aan alle regelgevende en farmaceutische normen.

MWV zal de PFP N en andere verpakkingsproducten voor de gezondheidszorgindustrie laten zien tijdens de Clinical Trial Supply Show in Londen op 23 en 24 februari 2010, op stand nummer 45.

MWV

MeadWestvaco Corporation (NYSE: MWV) biedt verpakkingsoplossingen voor een groot aantal van de meest gerespecteerde merken ter wereld op het gebied van gezondheid, persoonlijke verzorging, schoonheidsartikelen, voeding en drank, media en amusement, huis en tuin, tabak en commerciële druk. Tot de divisies van het bedrijf behoren Consumer & Office Products, Specialty Chemicals, en de Community Development and Land Management Group, verantwoordelijk voor het beheer van het land dat het bedrijf in bezit heeft ter ondersteuning van haar activiteiten, en voor het bieden van mogelijkheden tot milieubehoud, recreatie en ontwikkeling. MWV heeft wereldwijd 20,000 medewerkers in dienst, is actief in 30 landen en levert haar diensten aan klanten in meer dan 100 landen. MWV beheert al haar bosgebieden volgens internationaal erkende standaards voor bosbeheer en wordt al zes jaar onafgebroken vermeld op de Dow Jones Sustainability World Index. Voor meer informatie kunt u terecht op www.mwv.com.

Referenties

  1. Enquête onder apothekers in het Verenigd Koninkrijk. Uitgevoerd door MeadWestvaco Corporation. September 2009.
  2. Merkus P, et al. Classification of cilio-inhibiting effects of nasal drugs. Laryngoscope. 2001;111(4):595-602.
  3. Enquête onder artsen in de Verenigde Staten. Uitgevoerd door MeadWestvaco Corporation. September 2009.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6186704&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
MeadWestvaco Corporation
Contactpersoon voor Media
Kirby Kriz, +1 804-444-2719
mediainquiries@mwv.com
of
Investor Relations

Jason Thompson, +1 804-201-2556

Ticker_symbol NYSE:MWV