Gemeente Overbetuwe


Meedenken over inrichting Oosterhoutse Waarden

---

Op dinsdagavond 23 februari vindt er een inloopavond plaats over de inrichting van de Oosterhoutse Waarden. In dit gebied zal in de nabije toekomst natuurontwikkeling plaatsvinden.

De Dienst Landelijk Gebied is begonnen met het opstellen van een inrichtingsplan voor de Oosterhoutse Waarden. Hiermee wordt globaal het uiterwaardengebied tussen de Waaldijk in Oosterhout en de Waal bedoeld, ten westen van het plangebied van Ruimte voor de Waal Nijmegen (dijkteruglegging Lent). In december 2009 heeft hierover een eerste informatieavond plaatsgevonden. Het doel van de (her)inrichting van het gebied is het realiseren van natuurontwikkeling. De Oosterhoutse Waarden vormen een belangrijke schakel tussen verschillende natuurgebieden langs de rivier.

Op dinsdag 23 februari wordt er een inloopavond georganiseerd. Tijdens deze avond wordt aan bewoners en andere belanghebbenden de kans gegeven om, binnen de randvoorwaarden van het beleid, hun ideeën over de inrichting van het gebied kenbaar te maken. U kunt bijvoorbeeld uw mening geven over zaken als de aanleg van wandelpaden, welk soort natuurontwikkeling gewenst is en waar u mogelijkheden ziet om zaken slim te combineren.

Op basis van de uitkomsten van diverse lopende onderzoeken en de inbreng tijdens de inloopavond, gaat de Dienst Landelijk Gebied vervolgens verschillende modellen opstellen voor de inrichting van het gebied. Deze varianten zullen medio 2010 gepresenteerd worden.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze inloopavond. De avond zal plaatsvinden op dinsdag 23 februari 2010, van 19.00 â 21.30 uur, in âHet Witte Huisâ, Pastoor van Laakstraat 54 te Lent. De koffie staat voor u klaar.