Protestactie voor Tweede Kamer in steun voor Kamp Ashraf (PMOI)


Morgen zullen Iraniërs, aanhangers en familieleden van de leden van de Iraanse oppositiegroep de People's Mojahedin Organization of Iran (PMOI) die in Kamp Ashraf in Irak verblijven protesteren voor de veiligheid van het kamp

DEN HAAG, 20100222 -- Plaats: Den Haag, het plein (tegenover de Tweede Kamer) Datum: Dinsdag 23 februari Tijd: 13:00 - 14:00 Morgen zullen Iraniërs, aanhangers en familieleden van de leden van de Iraanse oppositiegroep de People's Mojahedin Organization of Iran (PMOI) die in Kamp Ashraf in Irak verblijven protesteren voor de veiligheid van het kamp. Het Iraanse regime heeft tientallen agenten richting het Kamp van de Iraanse oppositie in Irak gestuurd, waar zij hen bedreigen met de dood. Ook speelt de Iraakse regering, onder druk van het Iraanse regime, een grote rol hierbij.

De Iraakse regering heeft het Kamp volledig afgesloten. Journalisten, politici doktoren, en vele voedingsmiddelen tot het kamp zijn al 9 maanden afgesloten. In juli vorig jaar viel het Iraakse leger onder druk van Iran, het kamp aan, waarbij zij 11 leden van de PMOI doodden, en meer dan 500 verwondden.

Iraniërs die familieleden in Kamp Ashraf veroordelen de dreigementen om het kamp opnieuw aan te vallen. Zij vragen de internationale gemeenschap en Nederland op om dit te veroordelen. Deze week zullen in de VS, Canada, Australië en heel Europa protestacties plaatsvinden in steun voor de PMOI en Kamp Ashraf.


Plaats: Den Haag, het plein (tegenover de Tweede Kamer)
Datum: Dinsdag 23 februari
Tijd: 13:00 - 14:00

Kamp Ashraf Comite





Ingezonden persbericht