ZGT Almelo 10e partner in Het Oogzorgnetwerk


Investering in de oogheelkundige zorg in Oost Nederland

ALMELO, 20100223 -- Op 18 februari 2010 heeft Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) zich aangesloten bij Het Oogzorgnetwerk. De vakgroep oogheelkunde van ZGT Almelo is de tiende partner in dit landelijke netwerk van oogzorgactiviteiten.

Met de toetreding richt ZGT zich op de voortzetting en waar mogelijk verbetering van de kwalitatief hoogstaande oogheelkundige zorg in Oost Nederland. Een investering in de toekomst.

Het Oogzorgnetwerk is een samenwerkingsverband van hulpverleners binnen de oogzorg dat zich steeds verder in Oost Nederland uitbreidt. De vakgroepen oogheelkunde van het Deventer Ziekenhuis en het Slingelandziekenhuis in Doetinchem zijn reeds partner.

Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam met het doel de logistiek van de oogheelkundige zorg in Nederland te verbeteren.

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo, 1.030 bedden, 200 medisch specialisten, ruim 3.700 medewerkers en een verzorgingsgebied van 385.000 inwoners. Het motto is het beste van twee ziekenhuizen, waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars kennis en kunde. ZGT verleent hoogwaardige medische specialistische diagnostiek, behandeling en zorg. De ziekenhuizen leveren zorg op maat. In de zorgvisie van ZGT staat de individuele zorgbehoefte van de patiënt centraal.

Het Oogzorgnetwerk bestaat uit partners in de keten van oogzorgactiviteiten en is bedoeld om de patiënt nog beter van dienst te kunnen zijn. Dit wordt gerealiseerd door transmurale en multidisciplinaire samenwerking, afstemming van protocollen en optimalisering van voorlichting. Het Oogzorgnetwerk focust op het verbeteren van de kwaliteit van de oogheelkundige zorgverlening. De patiënt staat centraal.

Deelnemende ziekenhuizen binnen Het Oogzorgnetwerk:
- Het Oogziekenhuis Rotterdam (www.oogziekenhuis.nl)
- Sint Franciscus Gasthuis (www.sfg.nl)
- Reinier de Graaf Groep (www.rdgg.nl)
- IJsselland Ziekenhuis (www.ijssellandziekenhuis.nl)
- Slingeland Ziekenhuis (www.slingeland.nl)
- Deventer Ziekenhuis (www.dz.nl)
- Zuwe Hofpoort ziekenhuis (www.zuwe.nl)
- Antonius ziekenhuis (www.antonius-frl.nl)
- Westfriesgasthuis (www.westfriesgasthuis.nl)
- Ziekenhuisgroep Twente, locatie Almelo (www.zgt.nl)

Het Oogziekenhuis Rotterdam is het enige zelfstandige oogziekenhuis van Nederland dat fungeert als topzorginstituut voor oogheelkundige zorg. Het Oogziekenhuis Rotterdam is een `Center of Excellence', wat inhoudt dat zorg, opleiding en onderzoek volgens de criteria zijn van de American Association of Eye and Ear Hospitals. Jaarlijks worden ruim 14.500 operaties uitgevoerd en 150.000 patiënten poliklinisch gezien. Klantgerichtheid, dagbehandelingen, eigentijdse huisvesting, efficiënte bedrijfsvoering en uiteraard een innovatief personeelsbeleid zijn voor Het Oogziekenhuis kritische succesfactoren.

Oogzorgnetwerk





Ingezonden persbericht