GroenLinks Rotterdam


GroenLinks houdt actiebijeenkomst over A13/16

Maandag 15 februari 2010, 13:23u Ivo Rodermans


GroenLinks houdt actiebijeenkomst over A13/16

GroenLinks houdt op 23 februari een actiebijeenkomst over de aanleg van de A13/16. ,,Deze snelweg lost de verkeersproblemen in de regio niet op en bovendien krijgen veel meer mensen te maken met geluidsoverlast en vuile lucht", zegt lijsttrekker Henk Kamps in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. ,,We nodigen alle bewoners uit om vragen te stellen en te laten weten hoe zij tegen de plannen aankijken."

De plannen voor de A13/16 zijn in een vergevorderd stadium. De weg doorkruist het Lage Bergse Bos naar verwachting in een verdiepte bak. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de eventuele overkapping van een deel van die open bak. Ook het toekomstige natuurgebied De Vlinderstrik wordt doorkruist. Bij Ommoord komt de snelweg op maaiveld te liggen. ,,Die weg wordt bijna overal een open verkeersriool. Het asfalt sluit de noordelijke stadswijken af van het buitengebied", zegt Henk Kamps.

De bewonersavond is op dinsdag 23 februari om 19.30 uur in het Centrum voor Reuma en Revalidatie aan de Van Beethovenlaan 60 in Hillegersberg-Schiebroek. Verkeersdeskundige Paul Scheublin geeft een toelichting op de plannen van Rijkswaterstaat. Willem Bos heeft een alternatief bedacht en vertelt daarover. Groenlinks-bestuurder Letty Bekedam vertelt over haar ervaringen in het bestuurlijke overleg over de aanleg van de snelweg en Arno Bonte (de Rotterdamse GroenLinks-lijsttrekker) legt uit hoe GroenLinks zonder nieuwe snelweg de verkeersproblemen wil aanpakken.

Henk Kamps: ,,GroenLinks is de enige politieke partij in Rotterdam die de discussie voert over nut- en noodzaak van de A13/16. Wij willen deze overbodige snelweg niet en we hebben ook alternatieven aangedragen. Als andere politieke partijen deze snelweg wél willen, dan moeten - wat ons betreft - de bewoners in Hillegersberg-Schiebroek de weg in ieder geval niet horen, zien en ruiken."