Gemeente Rotterdam

aftrap herontwikkeling bonairepark hoogvliet

16 februari 2010 | rotterdam | nieuwsbericht

Deelgemeente en Rijkswaterstaat bekrachtigen samenwerking Groene Gordel.
Aftrap herontwikkeling Bonairepark Hoogvliet

De deelgemeente Hoogvliet investeert flink in de kwaliteit van het groen in Hoogvliet. Eén van deze investeringen is de herinrichting van het Bonairepark, tussen de Aveling en Villa de Heerlijkheid in de noordrand van Hoogvliet.

De deelgemeente doet deze investering voor haar inwoners. Wat vinden zij belangrijk in het nieuwe park? Wat zijn de wensen en ideeën van de omwonenden? Om hier achter te komen organiseert de deelgemeente een serie bijeenkomsten waar bewoners en belanghebbenden samenwerken met de gemeente aan een ontwerp voor het nieuwe park.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 23 februari van 19.15 tot 21.00 uur in LCC de Zevensprong, Mosoelstraat 20, Hoogvliet

Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen een presentatie van de globale plannen voor het park, kunnen zij hun wensen, ideeën en dromen aan de deelgemeente laten weten én kunnen zij zich aanmelden voor werkbijeenkomsten waarin zij aan de slag gaan met het ontwerp van het park. Ook zal de samenwerking tussen de deelgemeente en Rijkswaterstaat toegelicht worden.

Tot slot ondertekenen portefeuillehouder Jacqueline Cornelissen en Jaap Zeilmaker, projectdirecteur Rijkswaterstaat A15 Maasvlakte-Vaanplein, tijdens de bijeenkomst een samenwerkingsovereenkomst waarin onder meer afspraken over geluidwerende maatregelen in de Groene Gordel zijn opgenomen.

Samenwerking deelgemeente en Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat levert een financiële bijdrage aan de herinrichting van de Groene Gordel. Daarnaast is Rijkswaterstaat in het kader van de verbreding van de A15 voortdurend in gesprek met de deelgemeente en andere belanghebbenden. Mede dankzij de inspanningen van Bewonersvereniging Nieuw Engeland en Stichting de Bomenridders wordt in het Bonairepark bijvoorbeeld een hectare bomen gespaard, door werkzaamheden anders in te richten.