Ingezonden persbericht


Text Box: PERSBERICHT

SANDISK START LEVERING G3 SOLID STATE DRIVE AAN DETAILHANDEL

Betrouwbare SanDisk G3 SSD opent bestanden tweemaal zo snel en is meer robuust vergeleken met een 7,200 RPM harde schijf

Amsterdam, 23 februari 2010 -- SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), de wereldwijde marktleider op het gebied van flashgeheugenkaarten, kondigt vandaag aan dat zij van start is gegaan met de uitlevering van haar SanDisk(TM) G3 Solid State Drives aan retailers in Europa en Noord-Amerika. De SanDisk flashgeheugen-gebaseerde G3 SSD vormt voor veel klanten een zeer goed alternatief voor een 7,200 RPM Hard Disk Drives (HDD) - waaronder 'Doe-het-zelverrs', IT managers en anderen die op zoek zijn naar grotere betrouwbaarheid, betere prestaties en een langere levensduur.

'Onze robuuste drive zorgt voor een superieure klantervaring door een lange gebruiksduur en snelle prestaties, verpakt in een duurzaam SSD-ontwerp,' zegt Eric Bone, vicepresident retail product marketing bij SanDisk. 'SanDisk gelooft in een compromisloze aanpak van de ontwikkeling en gaat er daarbij vanuit dat lange-termijn betrouwbaarheid en duurzaamheid van een SSD net zo belangrijk zijn als overall snelheid. We profiteren bij het op de markt brengen van de SanDisk G3 SSD van ruim 20 jaar ervaring in flashgeheugen en retailexpertise.'


* Lange termijn betrouwbaarheid: De 120 gigabyte (GB)*SanDisk G3 SSD kan tot 80 terabytes (TB)* ernaar toe geschreven data verwerken gedurende z'n levensduuriv. De drives gebruiken een intelligent flash management systeem, genaamd SanDisk ExtremeFFSTM. Dit heeft het vermogen om random schrijfprestaties te verbeteren en verlengt zo de gebruiksduur van SanDisk G3 SSD's in computers die gebruik maken van besturingssystemen zoals Microsoft Windows XP, Windows 7.v


* Robuuste levensduur: De SanDisk G3 SSD gebruikt geen bewegende onderdelen, wat voor een verbeterde levensduur zorgt en schade helpt te voorkomen aan de drive. Gesteund door rigoureuze schok- en vibratietestprocedures en een tienjarige beperkte garantieii, biedt de drive diverse van de 'best-in-class' kwaliteitsgaranties die alleen een vertrouwde marktleider in flashgeheugenkaarten kan leveren.


* Snelle prestaties: SanDisk G3 SSD opent bestanden tot tweemaal zo snel als een 7.200 RPM HDD'si, zodat gebruikers kunnen profiteren van snellere opstarttijden en verbeterde systeemresponse. SanDisk G3 SSD heeft een sequentiële leesprestaties tot 220 megabytes per seconde (MB/sec) en schrijfprestatiesiii tot 120MB/sec.


* Lagere onderhoudskosten: Een standaard HDDs omwisselen voor een SanDisk G3 SSD kan de onderhoudskosten op de lange termijn verlagen door de noodzaak te verminderen om defecte drives te repareren of verloren gegane data te herstellen. Bovendien kunnen gebruikers nieuw leven in bestaande laptop fleets blazen door verouderde harde schijven te vervangen door high-performance SSD's om zo de aanschaf van nieuwe computers uit te stellen.

De SanDisk G3 SSD is Microsoft Windows 7 gecertificeerd en compatibel met Apple Mac OS X Snow Leopard, alsmede met Windows XP, Windows Vista en Linux. De drive ondersteunt tevens de nieuwste Windows 7 TRIM-functie. Deze zorgt voor een aanzienlijke prestatiewinst van de G3 SSD omdat het de drive in staat stelt z'n resources continue te beheren en gedurende de gehele levensduur geoptimaliseerde prestaties te behouden.

De SanDisk G3 SSD is nu beschikbaar via de Amerikaanse webwinkel www.sandisk.com, en op korte termijn bij retailers in Europa en Noord-Amerika. De drives zijn leverbaar met een capaciteit van 60 gigabyte (GB) en 120GB, met winkeladviesprijzen van respectievelijk ¤229.99 en ¤399.99 inclusief BTW. (exacte prijzen wordden door detailhandel bepaald).

Over SanDisk
SanDisk Corporation is wereldwijd leider op het gebied van flashgeheugenkaarten - van onderzoek, fabricage en productontwerp tot consumentenmerken en detailhandeldistributie. De productportfolio van SanDisk omvat flashgeheugenkaarten voor mobiele telefoons, digitale camera's en camcorders; digitale audio-/video-spelers; USB-flashstations voor de particuliere en zakelijke markt; geïntegreerd geheugen voor draagbare apparaten en vaste stations voor computers. SanDisk, gevestigd in Silicon Valley, is een S&P 500-onderneming met meer dan de helft van de verkoop buiten de Verenigde Staten.

i Gebaseerd op interne tests door SanDisk, gebruikmakend van Microsoft Windows Performance Tool Kit. Prestaties variëren afhankelijk van besturingssysteem en applicatie. Platform: Intel Core 2 Processor E8400, 2GB DDR2; Besturingssysteem: Microsoft Windows 7 Ultimate; HDD:Seagate HDD 7200.4 RPM 250 GB; SSD: G3 RC304 60GB

ii 10 jaar garantie in regio's waar beperkte garantie niet wordt erkend.

iii Gebaseerd op interne tests door SanDisk. 1 megabyte (MB) = 1 miljoen bytes.

*1 gigabyte (GB) = 1 miljard bytes. 1 terabyte (TB) = 1 triljoen bytes. iv Schattingen op basis van LDE (Long-term Data Endurance) - een dooor SanDisk geïntroduceerde industriemeetwijze die kwantificeert hoeveel data naar een SSD kan worden geschreven gedurende diens levensduur, uitgedrukt in geschreven terabytes (terabytes written, oftewel TBW). Data wordt geschreven gebruikmakend van standaard PC overdrachtsgrootte, geschreven op een constante snelheid gedurende de levensduur van de SSD, en gegevens worden minimaal 1 jaar bewaard bij LDE afloop. Op basis van interne metingen door SanDisk schrijft een gemiddelde client PC gebruiker 4GB/dag weg. Een 120GB G3 SSD kan tijdens z'n levensduur tot 80TB aan weggeschreven data verwerken; een 60GB G3 SSD minder.

v ExtremeFFS is een SanDisk pagina-gebaseerd flash management algoritme, geoptimaliseerd voor populaire besturingssystemen, met het vermogen om de random schrijfsnelheden en efficiency van SSD aanzienlijk te verbeteren om zo de prestaties te versnellen en de gebruiksduur van SSD's in PC's te verlengen.

vi PC Magazine (www.pcmag.com) onderzoeksstudie naar aantal notebookdefecten gedurende een jaar, gepubliceerd in juli 2008

SanDisk product- en executive-foto's zijn te downloaden via: http://www.sandisk.com/corporate/media.asp
SanDisks website/homepage-adres: http://www.sandisk.com

(c) 2010 SanDisk Corporation. SanDisk en het SanDisk-logo zijn handelsmerken van SanDisk Corporation, geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Extreme FFS is een handelsmerk van SanDisk Corporation. Overige hierboven genoemde merknamen zijn louter voor identificatiedoeleinden en kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke houder(s).

Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen, waaronder verwachtingen over de introductie van nieuwe producten, toepassingen, prijsverlagingen, markten en klanten die zijn gebaseerd op onze huidige verwachtingen en derhalve een zeker risico en zekere onzekerheid inhouden omtrent de realisatie van die verwachtingen. Risicofactoren voor het niet uitkomen van deze verwachtingen zijn onder andere: de vraag naar onze producten zou langzamer kunnen groeien dan verwacht, of de producten zouden langzamer in nieuwe markten kunnen worden geaccepteerd dan wij hadden geanticipeerd, of wij zijn niet in de positie om de kosten van flashgeheugen te verlagen, of andere risico's die met een zekere regelmaat worden vermeld in de rapporten van onze Securities and Exchange Commission, waaronder maar niet beperkt tot Form 10-K en onze kwartaalrapporten over Form 10-Q. We hebben niet de intentie de informatie in dit persbericht later aan te passen.




Ingezonden persbericht