Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bia?ystok, Polen, 23 februari 2010

Philips Quadrante-project succesvol uitgevoerd

Bianor verslaat met project-engineering de concurrentie in het Verre Oosten

Bianor levert aan Philips de plastic onderdelen voor de nieuwe, stijlvolle kubusvormige Senseo-koffiezetter. Dankzij de wijze waarop Bianor projectmanagement en -engineering inricht, was Philips in staat dit project wereldwijd op schema en binnen de begroting uit te voeren. Doordat Bianor als leverancier vroeg in het proces werd betrokken, kon het ontwerp worden aangepast zodat het fabricageproces eenvoudiger werd en de productiekosten lager. Bianor bood het designteam van Philips technische ondersteuning: het engineeringteam van Bianor verzorgde het beheer van productie, tests en oplevering van 32 complexe matrijzen en van de erop volgende start van de fabricage. Het project behelsde niet alleen de levering van alle plastic onderdelen van het apparaat, maar ook de levering en assemblage van drie cruciale sub-onderdelen. De technische complexiteit van het geheel en de strakke deadlines maakten dit tot een flinke uitdaging. Door de goede samenwerking tussen de bedrijven kon de Senseo Quadrante soepel volgens schema op de markt worden geïntroduceerd.

Het succes van dit project laat opnieuw zien hoezeer het bedrijf bedreven is op het gebied van engineering, projectmanagement en productie. Ook toont het aan dat het voor zowel klant als leverancier gunstig kan zijn als de laatste vroeg bij het geheel wordt betrokken.

"Ze zijn zeker niet bang buiten de gebaande paden te treden. Veel mensen dachten dat de Quadrante een gewone Senseo zou worden, zij het in een nieuw vierkant jasje, maar dat is niet het geval. De Senseo Quadrante bevat vele verbeteringen, heeft bovendien een zeer modern, stijlvol design en is aantrekkelijk geprijsd. Bianor heeft haar waarde meer dan bewezen op het gebied van de aanpak, flexibiliteit en de prijs voor het geleverde. De proactieve houding van Bianor was doorslaggevend voor de ontwikkeling en implementatie", aldus Marco Massarani, teamleider Inkoop bij Philips Consumer Lifestyle.

Een vroege rol voor de leverancier, onder andere in het engineeringproces, is dé oplossing voor de ondersteuning van klanten bij het ontwerpen en introduceren van nieuwe producten. Medewerkers van Bianor spelen een actieve rol in de ontwikkel- en ontwerpfase, waarbij ze vooral letten op een goede afstemming van het ontwerp op het productieproces. Het team biedt niet alleen technische oplossingen en projectmanagement, maar ook ontwerpsuggesties en zelfs ideeën voor veranderingen in de productietechniek. Daarmee kunnen de kosten voor fabricage en R&D aanzienlijk worden teruggebracht.

"Door voor dit project zo nauw met elkaar samen te werken hebben we ervaren dat het ontwerp van nieuwe producten kan worden geoptimaliseerd, zodat hun implementatie niet gepaard gaat met onnodige kosten en vertragingen. Het team waarmee wij samenwerkten heeft meegeholpen ontwerpverbeteringen aan te brengen, waardoor het fabricageproces eenvoudiger is geworden. Al met al hebben we uitstekende service gekregen, was het project snel op stoom en kon het snel worden uitgevoerd en afgerond", meent Kees Donkers, directeur New Product Introduction bij Philips Consumer Lifestyle Europe.

De nieuwe kubusvormige Senseo Quadrante is een variant op de populair reeks Senseo-apparaten, die tot nu toe steeds ronde, gewelfde vormen hadden. Het nieuwe koffieapparaat onderscheidt zich met zijn interessante design, maar zet ook een perfect kopje koffie. De marktintroductie was zeer veelbelovend, met zowel de retailsector als klanten die het product positief beoordeelden. Meer productinformatie kan worden gevonden door onderstaande links te volgen:

http://live.philips.com/index.php/nl_nl/video/sensational-coffee-with-senseor-quadrante/33783598001 http://www.desinformado.com/2009/09/philips-new-senseo-quadrante-coffee-machine-unveiled/


* * *
Over Bianor

Bianor is een toonaangevend spuitgietbedrijf dat in 1997 is opgericht als Pools-Nederlandse joint venture. Het bedrijf beschikt over ruime ervaring met grote projecten waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende spuitgiettechnieken (conventioneel spuitgieten, rotatiespuitgieten, spuitgietblazen) en producten worden afgewerkt en geassembleerd. Klanten kunnen bij Bianor terecht voor alles van conceptontwikkeling en tooling tot en met massaproductie. Bianor is gespecialiseerd in de productie van huishoudelijke apparaten van kunststof voor bekende merken als Bosch-Siemens Hausgeräte en Philips. Ook maakt Bianor de behuizingen van boormachines van Makita en consumentenverpakkingen van MeadWestvaco. Bianor heeft circa 320 mensen in dienst. Maandelijks worden tot 5,2 miljoen elementen geproduceerd. De fabriek werkt volcontinu: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bianor legt veel nadruk op kwaliteit en uitgebreide klantenservice.




Ingezonden persbericht