Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 19 februari 2010 100218

Nijmegen haalt finales judokampioenschappen binnen

De finale van de Lotto Nationale Judo League wordt de komende 3 jaar wederom gehouden in Nijmegen. De Judo Bond Nederland en de gemeente Nijmegen hebben daartoe een overeenkomst gesloten. Door het binnenhalen van deze finales kan de oudste stad van Nederland zich opnieuw presenteren als (top-)sportstad.

De Lotto Nationale Judo League is het nationale kampioenschap voor senioren. In mei 2010 zal de finalestrijd plaatsvinden in het Triavium. De locaties voor 2011 en 2012 zijn nog niet definitief, maar vermoedelijk vinden die eveneens plaats in de Nijmeegse ijsbaan. Tegelijk met de finale voor de senioren in 2010 vindt in Nijmegen ook de finale plaats van de nationale jeugdcompetitie en wel in de Jan Massinkhal. Tevens is Nijmegen één van de wedstrijdsteden voor de Nederlandse Kampioenschappen Judo tot 20 jaar in 2010, 2011 en 2012.

De finale van de Lotto Nationale Judo League is een TV-moment waardoor Nijmegen zich nationaal kan profileren en presenteren als (top-)sportstad. Als tegenprestatie ontvangt de Judo Bond Nederland van de gemeente een subsidie van ¤ 7.000 per evenement voor de Nederlandse Kampioenschaappen Judo tot 20 jaar en ¤ 10.500 per evenement voor dee finales van de Lotto Nationale Judo League. Van dat laatste bedrag wordt elk jaar door de Bond ¤ 2.500 gereservveerd voor het promoten van de judosport onder de Nijmeegse jeugd.

In de overeenkomst tussen de Bond en de gemeente zijn ook afspraken gemaakt over het professionaliseren van de judosport in Nijmegen. Zo zal de Bond de gemeente Nijmegen helpen bij het verder vormgeven van haar plannen voor een judosport Innolab.

Noot voor de redactie,