Regie der Gebouwen: Officiële opening Fin Shop (Tweedekkersraat 126 te Haren-Brussel).

23/02/2010 15:30

REGIE DER GEBOUWEN - REGIE DES BATIMENTS

Op dinsdag 23 februari 2010 wordt Fin Shop in Haren (Brussel) officieel geopend in aanwezigheid van vice-eerste minister en minister van financiën Didier Reynders, bevoegd voor de Regie der Gebouwen.

Tot voor kort bevonden de opslagruimten en verkoopszalen van de FOD Financiën zich in de Ulenstraat te Sint-Jans Molenbeek. De opdracht van de patrimoniumdiensten van de FOD Financiën werd uitgebreid en de site in Sint-Jans Molenbeek beantwoordde niet meer aan hun behoeften. Een nieuwe lokalisatie drong zich op. Er was nood aan grote, aangepaste ruimten voor het tijdelijk plaatsen van voertuigen (aanhangwagens, bussen, vrachtwagens, boten,-), meubels, juwelen, schilderijen, waardevolle voorwerpen, -. . De ruimten dienden te beantwoorden aan specifieke veiligheidsvereisten.

Na de prospectie van de Brusselse vastgoedmarkt vond de Regie der Gebouwen uiteindelijk een site in Haren, Tweedekker genoemd. De site werd vroeger gebruikt door een drukkerij en bevat voldoende ruimte voor de opslag van goederen. Er is een verkoopzaal aanwezig voor de openbare verkopen, er is voldoende parkeerruimte, - Kortom, de site voldoet aan de behoeften van de FOD Financiën

De Regie der Gebouwen sloot een huurcontract af voor een periode van 18 jaar. De site werd aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Er werden vestiaires, douches en kantoren ingericht; de verkoopzaal werd heringericht en de site werd conform gemaakt op het gebied van brandbeveiliging. De Regie der Gebouwen volgde de uitvoering van de aanpassingswerken op.

Vandaag beschikken de Patrimoniumdiensten van de FOD Financiën over een site die in alle opzichten geschikt is voor de uitvoering van haar activiteiten.

Technische fiche:

Eigenaar / Bouwheer: Promotor Equilis nv - Groep Mestdagh

Huurder: Regie der Gebouwen

Gebruiker: FOD Financiën - Patrimoniumdiensten (Fin Shop)

Huurtermijn: 18 jaar

Totale oppervlakte: 5 675 m² (4 686 m² opslagruimte, 598 m² kantoren, 255 m² verkoopzaal, 118 m² huisbewaarderswoning).

Buiten parkeerplaatsen: 70

Jaarlijkse huurprijs: 370.000,00 ¤

Johan Vanderborght

Woordvoerder

Regie der Gebouwen

Gulden Vlieslaan 87 bus 2

1060 Brussel

Tel.: +32(0)2-541 65 05

Fax: +32 (0)2-541 65 01

Mobile: 0479/31 26 91

www.regiedergebouwen.be

* * *

De Regie der Gebouwen staat in voor de kwalitatieve kantoorhuisvesting van de federale ambtenaren en het instandhouden van het federale architecturale patrimonium.Klantgerichtheid, flexibiliteit en efficiëntie zijn onze kernwaarden.

Wij beheren 997 gebouwen in eigendom (ong. 4,9 miljoen m2) en zo'n 533 ingehuurde gebouwen (circa 2,9 miljoen m2).

Onze projecten realiseren wij dankzij een succesvolle samenwerking met onze verschillende partners.

Dankzij haar kwalitatieve dienstverlening en haar specifieke en unieke knowhow op het vlak van bouw, restauratie en vastgoed, is de Regie der Gebouwen de referentiepartner van de federale overheid inzake vastgoed.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel