Ingezonden persbericht



---

Tech Data versterkt positie van Azlan in België dankzij overeenkomst voor overname van Source N.V.

Azlan zal over 29 extra ervaren professionals beschikken en over de volledige portfolio van EMC², SUN en andere value add-services.

Ternat (België), 23 februari 2010 - Tech Data (NASDAQ: TECD), een vooraanstaande distributeur van IT-producten, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan voor de overname van Source N.V., een belangrijke value add-distributeur in België. Rekening houdend met de bepalingen van de overeenkomst, die onderworpen is aan de gebruikelijke voorwaarden inzake contractafsluiting, zal de overname vermoedelijk rond zijn in de loop van het tweede kwartaal van 2010.

Source beschikt over de volledige portfolio van EMC², SUN en aanverwante aanbiedingen en is algemeen erkend als leider op het gebied van opslagdistributie.

Door deze overname zal een team van 29 zeer bekwame en uiterst opgeleide professionals de value added enterprise-afdeling van Tech Data, Azlan, komen vervoegen. Ze zullen de leiderspositie van Azlan op het vlak van networking en communicatie versterken en de bestaande midrange server-, storage- en softwarebusiness aanzienlijk uitbreiden. Bovendien zal de aanwezigheid van Azlan op de Belgische markt van enterprisetechnologie nog versterkt worden en zullen de bestaande klanten van Source kunnen gebruikmaken van de weergaloze voorraad en logistieke en financiële diensten van Tech Data.

Bestaande Azlan-klanten kunnen genieten van aanvullende EMC² en SUN-producten en diensten, inclusief vooraanstaande voor- en naverkoop-ondersteuning en integratie en een uitgebreid opleidingsprogramma dat gespecialiseerde cursussen bevat voor particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen. Els Demeester, Managing Director Central Region bij Tech Data, zei hierover het volgende: "Dit is een strategische overname die waarde en winst zal opleveren voor onze business, dankzij de diversificatie van onze klanten en producten. Door dit ervaren team met zijn grote deskundigheid, vaardigheden en kennis toe te voegen aan onze firma, kunnen we onze enterprise business naar een hoger niveau tillen en onze klanten de beste service en ondersteuning in de sector aanbieden."

Nico Vercammen en Danny Herreman, Managing Partners bij Source: "Met de value added services en reputatie van Source op de opslag- en servermarkt, gekoppeld aan de aanwezigheid van Azlan op het vlak van networking en het omvangrijke klantenbestand van Tech Data, hebben we de sterkste distributeur gecreëerd in de Benelux. We kunnen nu een vendorportfolio aanbieden die enig is in zijn soort. Het productenassortiment, geruggensteund door de services die al geboden worden door Source, zoals installatie en opleiding, garandeert dat onze resellers allesomvattende oplossingen kunnen aanbieden aan hun klanten."

Simon England, vice president bij Azlan Europa, voegde daar nog het volgende aan toe: "Dit is een uitstekende zaak voor beide organisaties en biedt fantastische mogelijkheden voor onze partners, vooral nu de markt van de datacenter- en opslagoplossingen zich zo snel ontwikkelt. Op het moment dat nieuwe private en openbare cloud computing en beheerde servicemodellen samenvloeien en er veranderingen plaatsvinden bij belangrijke leveranciers, zorgen het team en de partners van Source voor fascinerende groeimogelijkheden, zeker nu de vraag toeneemt."

Over Tech Data
Tech Data Corporation (NASDAQ GS: TECD) is één van 's werelds grootste distributeurs van technologieproducten van de voornaamste IT-hardware- en -softwarefabrikanten. Tech Data levert aan meer dan 125.000 leveranciers van IT-oplossingen in meer dan 100 landen. Iedere dag rekenen deze value added resellers op Tech Data om op een rendabele manier de technologiebehoeften van de eindgebruikers te ondersteunen, zoals kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's), grote ondernemingen en overheidsinstellingen. Tech Data staat op de 102e plaats op FORTUNE 500(R) en genereerde 24,1 miljard $ nettoverkoop tijdens het voorbije boekjaar (dat eindigde op 31 januari 2009). Voor meer informatie surft u naar www.techdata.com.

Over Azlan
Azlan, de Enterprise-afdeling van Tech Data Corporation, is een vooraanstaande value added distributeur van networking, communicatie, midrange enterprise servers, opslag- en softwareoplossingen in Europa. We zorgen voor snelle, rendabele pan-Europese distributie van producten en oplossingen voor marktleiders zoals Cisco (NASDAQ: CSCO), IBM (NYSE: IBM), HP (NYSE: HP), VMware (NYSE: VMW) en Oracle (NasdaqGS: ORCL). Azlan biedt talrijke andere waardecreërende diensten zoals kanaalontwikkeling, marketing- en verkoopondersteuning, opleiding en certificatie en financiële programma's die ontwikkeld zijn om leveranciers en resellers te helpen hun business op de kmo- en middenmarkt uit te breiden.