Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PARTIJ VAN DE TOEKOMST AMBIEERT PLEK TWEEDE KAMER

"Lijsttrekker Johan Vlemmix timmert flink aan de politieke weg"

EINDHOVEN- Na het succesvolle lijsttrekkersdebat van zaterdag 20 februari in de bunker van zijn studio Vlemmix annex woning Paleis Soestdijk II in Eindhoven, heeft Johan Vlemmix, lijsttrekker van de Partij van de Toekomst oftewel PVDT (lijst 11) niet stilgezeten. Tijdens dit debat werden alle lijsttrekkers van de politieke partijen in Eindhoven vier uur lang opgesloten in de bunker om met elkaar te debatteren. Dit unieke initiatief dat live op stream was te volgen op www.johanvlemmix.tv werd toegejuicht door de streamers, die massaal vragen konden stellen aan deze politieke kopstukken. Ook de lijsttrekkers waren na afloop zeer enthousiast. Johan Vlemmix gaat alles op alles zetten voor een zetel in de gemeenteraad van Eindhoven.

Na het behalen van de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven gaat Vlemmix met zijn Partij van de Toekomst direct campagne voeren voor de landelijke verkiezingen. "We gaan het landelijk nog groter aanpakken. We hebben een aantal opmerkelijke programma punten, waar we zeker de aandacht van het publiek mee zullen krijgen", aldus Vlemmix.

Ook voor Eindhoven heeft de PVDT een aantal zaken in haar programma opgenomen, waardoor zij zich onderscheidt van de andere partijen. Om een voorbeeld te geven heeft Partij van de Toekomst voor de gemeenteraadsverkiezingen, die op 3 maart 2010 zullen plaatsvinden, de volgende bijzondere punten op het programma staan:


- PVDT wil gratis en beter openbaar vervoer met een monorail door het centrum, naar bedrijventerreinen en Eindhoven Airport. Bij opstapplaatsen, die gemakkelijk zijn te bereiken buiten de drukke ring wil de PVDT gratis parkeerplaatsen creëren.


- Een uniek plan dat PVDT heeft gelanceerd is de zogenaamde "Necropolis", oftewel de "Starway to Heaven", een 80 verdiepingen tellende glazen toren, waarin overledenen boven de grond begraven kunnen worden.

De "Necropolis"is een idee van Johan Vlemmix zelf. Hij werd daartoe geïnspireerd door plaatsen in onder andere Italië, waar veel overledenen al boven de grond begraven worden. "Dat gebeurt in vier of vijf rijen boven de grond. We gaan tenslotte als we dood gaan naar boven, naar de hemel en niet naar beneden. Dat heeft me aan het denken gezet en zo heb ik de Necropolis ontworpen", vertelt Vlemmix. Volgens de Eindhovenaar is Nederland een modern land en Eindhoven een moderne stad, waar zoiets gewoon moet kunnen. "We kunnen spreken over een klassieke moderne manier van begraven. Bovendien is het veel hygiënischer. Nabestaande kunnen altijd op bezoek. Zo kan je bijvoorbeeld op zondag een bloemetje gaan brengen bij bijvoorbeeld je oma op de vijftigste verdieping en ook andere mensen ontmoeten die een dierbare verloren hebben". Volgens Vlemmix is er veel gebrek aan ruimte op begraafplaatsen. De "Necropolis"wordt in de hoogte gebouwd, daar kunnen heel veel mensen in begraven worden. Op deze manier kan je het ruimtegebrek op begraafplaatsen behoorlijk miniseren". Vlemmix praat over een uniek plan, waarvan er nog geen een is in de hele wereld. (zie foto)

Bron: Studio Vlemmix