Ingezonden persbericht


Persbericht

Venlo, 23 februari 2010

Eerste attractiepark met goedweergarantie

Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen is het eerste attractiepark in ons land dat een goedweergarantie afgeeft op boekingen van basisscholen.

Zon of regen? Er is weinig dat op langere termijn zo onvoorspelbaar is en daarom is slecht weer vaak de enige echte spelbreker als het om vakantie gaat. In de reiswereld zijn zon- en sneeuwgaranties daarom inmiddels heel normaal. In de Nederlandse attractieparken is een goedweergarantie echter bepaald geen gemeengoed. Valt een schoolreisje, dat altijd ruim vooraf geboekt moet worden, op een regendag, dan hebben de kinderen pech in een park met veel buitenattracties. Dat feestelijke jaarlijkse dagje weg valt dan simpel in het water.

Speelpark Klein Zwitserland wil de basisscholen echter niet in de kou laten staan en werkt daarom met een goedweergarantie. Zijn de vooruitzichten voor de geplande dag ongunstig, dan is een telefoontje voldoende om de afspraken te verzetten naar een andere dag, of desnoods geheel te annuleren. Heeft de school alleen toegang en horeca besproken, dan geldt de goedweergarantie tot op de dag zelf. Overige groepen die geboekt hebben kunnen bij slecht weer ook hun afspraak wijzigen of afzeggen. In beide gevallen zonder kosten.

Speelpark Klein Zwitserland heeft uitsluitend buitenattracties. Speeltuin en natuurbos zijn aangelegd in een voormalige kleigroeve. Lekker buiten spelen is dé attractie van dit speelpark.

Vorig seizoen hebben verschillende groepen al gebruik gemaakt van de goedweergarantie.



Ingezonden persbericht