Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 23 februari 2010

Wethouder Van 't Erve reikt glasservies uit aan prijsvraagwinnaar

Wout de Jong is de Amersfoortse winnaar geworden van de provinciale prijsvraag 'glas' uit de campagne 'Doe meer met afval'. Als prijs ontving hij op 23 februari uit handen van wethouder Van 't Erve (Milieu) een glasservies. Bijna 3.000 mensen dongen mee naar de prijs. In totaal mogen 29 winnaars uit de provincie Utrecht een 18-delig glasservies in ontvangst nemen.

Afgelopen december startten alle Utrechtse gemeenten met de gezamenlijke campagne 'Doe meer met afval'. Per afvalstroom worden de inwoners gestimuleerd hun huishoudelijk afval zo goed mogelijk te scheiden. Dit draagt bij aan een groener milieu en een goedkopere afvalverwerking. Daarnaast is het gescheiden afval weer grondstof voor nieuwe producten. Zo wordt glas weer glas en plastic wordt verwerkt tot een fleecetrui, een dvd-hoesje of een autodashboard. Van al het apart ingezamelde groente-, fruit- en tuinafval in de Utrechtse gemeenten wordt niet alleen compost gemaakt, maar ook groene stroom.

De eerste campagne-etappe bracht het thema glas onder de aandacht. Een van de onderdelen was een quiz over hoe de inwoners het best hun glas kunnen scheiden en waarom. De prijsvraag was te vinden in 'Afvalnieuws', de informatieve nieuwsbrief van de campagne en op www.doemeermetafval.nl. Wout de Jong was in Amersfoort de gelukkige die het servies in ontvangst mocht nemen. Dat De Jong kennis heeft over afvalscheiding bleek ook in de praktijk. Bij de uitreiking van de prijs gaf hij aan zelf netjes al het glas, gft en plastic gescheiden weg te gooien.

Binnenkort start de tweede campagne-etappe over het thema groente-, fruit- en tuinafval. Ook over dit thema verschijnt er zowel in de tweede editie van 'Afvalnieuws' als op de campagnewebsite een prijsvraag.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort