Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 23 februari 2010

D66 Groningen kiest voor onderwijs

Vanmiddag spijkerden D66-leider Alexander Pechtold en D66 Groningen lijsttrekker Ton Schroor een onderwijsmanifest op het Stadhuis. Hiermee onderstreepten zij dat onderwijs bij D66 absolute topprioriteit heeft en wilden zij de aandacht vestigen op een aantal belangrijke onderwijszaken.

'D66 is dé onderwijspartij van Groningen', aldus Ton Schroor, 'wij zijn er voor het basisonderwijs, het middelbaar onderwijs en voor het hoger en universitair onderwijs'. In haar verkiezingsprogramma heeft D66 Groningen dan ook een breed scala aan onderwijspunten staan. Het manifest dat Pechtold en Schroor vanmiddag onder grote belangstelling op het Stadhuis spijkerden, benadrukt het belang van de Vensterschool. Schroor: 'Wij strijden ervoor om in elke wijk een Vensterschool te hebben. Daarnaast willen we ook het principe Vensterschool in het middelbaar onderwijs gaan toepassen.'

D66 pleit daarnaast voor het verder ontwikkelen van Groningen als kennisstad door samenwerking met de hogeschool en universiteit. Schroor: 'Wij hebben een heel belangrijk onderdeel van ons programma gericht op de student. Studenten zijn zeer belangrijk voor onze stad, goede studentenhuisvesting is daarom essentieel en we moeten zorgen dat we het talent dat er is vasthouden.' Dat onderwijs bij D66 op één staat, staat ook voor Alexander Pechtold als een paal boven water. Hij benadrukte nog eens het belang van investeren in onderwijs om de kenniseconomie op peil te houden.

Alexander Pechtold en Ton Schroor wandelden vanmiddag door de binnenstad, waar zij flyers uitdeelden en in gesprek gingen met mensen op straat. Bijgestaan door vele enthousiaste vrijwilligers kleurden zij vanmiddag de stad Groen-Wit.

Noot voor redactie (