Gemeente Noordwijkerhout


Bouwen in Mossenest II

Woningstichting Sint Antonius van Padua start deze week met de bouw van 16 seniorenappartementen in Mossenest II. Het appartementengebouw Pleinwand Zuid wordt gevestigd aan de zuidzijde van het plein aan het Forum, op de plek van het tijdelijke speelterrein, dat hierdoor komt te vervallen. In het eerste kwartaal van 2011 zal het gebouw worden opgeleverd.

Bouwrijp maken

Allereerst wordt het terrein bouwrijp gemaakt. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van struiken, de bestrating, de plantenbakken en het straatmeubilair. Hierna wordt het bouwterrein geëgaliseerd. Het bouwrijp maken duurt in totaal 2 tot 3 weken. Om het bouwterrein is een hek geplaatst. Vervolgens wordt op 18 of 19 februari 2010 gestart met de heiwerkzaamheden.

Aanpassing verkeersroute

Voor het bouwverkeer wordt een tijdelijke bouwweg aangelegd tussen het Forum en de Via Nova (de nieuwe rondweg). De doorgaande route tussen Fossa en Via Antiqua zal ter hoogte van het Forum worden afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel van deze route gebruik blijven maken.
Er zal een voetpad worden aangelegd vanaf Campus naar Keizerskroon. In de wijk zijn omleidingsborden geplaatst.

Overlast

Voor bezoekers aan de wijk Mossenest II kunnen deze bouwwerkzaamheden overlast tot gevolg hebben. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Koekkoek, projectleider bij de gemeente Noordwijkerhout, tel. (0252) 343 856.