Gemeente Dongen

Dit zijn de winnaars van het Sportgala 2010!

Publicatiedatum: 23-2-2010

In aanwezigheid van een enthousiast publiek heeft Dongen dinsdag 23 februari haar sportkampioenen gehuldigd. Het Sportgala Dongen 2010 bood wederom een knallend avondprogramma. Wethouder Piet Panis overhandigde de prijzen aan de sportmannen, sportvrouwen en sportteams, zowel bij de jeugd als de senioren.

Het thema De Bal' liep als rode draad door het programma. Daarbij zorgde 'acrobaat' Armin Crnovrsanin van VV Dongen voor een prachtige demonstratie bal hoog houden. Acht pupillen van de vier voetbalclubs (ONI, Olympia 60, DVVC en VV Dongen) gingen vervolgens met elkaar de strijd aan. Met 1.53 minuten behaalde VV Dongen een klinkende overwinning. De prijs: een PSV voetbal voor het clubhuis, volledig gesigneerd door alle spelers.

Petje op, petje af
Het tweede deel van het programma kreeg een extra dimensie met de quiz Petje op, Petje af. Lekan Dalenberg bleef het langste staan en kreeg ook een gesigneerde PSV-bal. Tweemaal prijs voor de jonge Dongenaar, want Lekan werd op het gala ook Sportman van het jaar in de categorie junioren.

Sportfederatie
Marcel van Hattum, voorzitter van Tennis Club Bas Dongen, maakte tijdens het Sportgala de oprichting van de Sportfederatie Dongen bekend. "Naar aanleiding van de gemeentelijke forumavond Een leven lang sporten in Dongen hebben de voorzitters van enkele sportverenigingen binnen Dongen het zinvol geacht nader met elkaar te overleggen over algemene sport- en verenigingszaken. Naast het behartigen van het algemeen belang van de aangesloten sportverenigingen en het bevorderen van de onderlinge samenwerking, kunnen we kennis delen en andere voordelen behalen, zoals gezamenlijke inkoop en uitruil van diensten en materialen, de eventuele aanstelling van gezamenlijke coördinatiefunctionarissen, samenwerking op het gebied van buitenschoolse opvang en coördinatie van maatschappelijke stages. Ook kan de federatie dienst doen als overlegpartner voor gemeente, plaatselijke politieke partijen en NOC/NSF en aldus mede een stempel drukken op en richting geven aan de ontwikkeling van het sportbeleid in de gemeente Dongen." Marcel van Hattum deed een oproep aan alle sportverenigingen in de gemeente om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

Wethouder Piet Panis gaf aan dit initiatief van harte te ondersteunen. "Een mooie ontwikkeling na de forumavond van november. We zien de federatie als een serieuze gesprekspartner."

De wethouder keek terug op een zeer geslaagde avond: "In drie jaar tijd is een traditie opgebouwd. Het Sportgala Dongen is een plaats geworden waar sporters, verenigingen en hun besturen elkaar ontmoeten. Ik hoop dat sportliefhebbers hier elk jaar naartoe komen, los van het feit of zij iemand kennen die genomineerd is."

De winnaars van het Sportgala Dongen 2010:

Sportman van het jaar
Rien Faro
Lekan Dalenberg (Categorie junioren)

Sportvrouw van het jaar
Nadine Broersen
Eline Vreijsen (Categorie junioren)

Sportteam van het jaar
TC Bas Dongen, Rob van Tiel/Sandra van der Borght HV Dongen, team JBJ 1 (Categorie junioren)