Gemeente Heerhugowaard


Heerhugowaard krijgt nieuwe vuilcontainers

De huidige zijn al negentien jaar oud en gaan in toenemende mate stuk. Maar belangrijker, de gemeente krijgt
vuilniswagens met een nieuw zijbeladingssysteem. Daarmee kunnen de oude vuilcontainers niet meer worden geleegd. En dus worden alle grijze en groene containers vervangen. Dat gebeurt begin april. Inwoners kunnen nu al kiezen of ze een grote of kleine willen.

De nieuwe containers kunnen door de gemeente ook efficiënter, dat wil zeggen met minder mensen, worden geleegd. En dat betekent kostenbesparing. Zelfde diepte Heerhugowaard kent op dit moment twee types containers: een grote (240 liter) en een kleine (140 liter). Dat geldt zowel voor de grijze als de groene container. Ook bij de nieuwe containers kunnen inwoners kiezen. De kleine container is echter groter: 180 liter. Belangrijk voordeel bij het legen is straks dat beide containers dezelfde diepte hebben. Dus staan ze straks min of meer gelijk in het gelid. En dat zou een mannetje kunnen schelen die de containers goed moet zetten.

Kiezen en vervangen
Alle inwoners krijgen een brief met informatie over de twee types waaruit gekozen kan worden. Wie een kleine container wil kan dat via een antwoordkaart of een e-mailberichtje doorgeven. Wie grote containers wil hoeft niks te doen. Begin april wordt begonnen met het vervangen van de containers. Dat gebeurt op de ophaaldagen van de grijze containers. Bewoners krijgen dan zowel een nieuwe grijze als een nieuwe groencontainer. Een week later wordt de oude groencontainer geleegd en opgehaald. Over die vervangingsoperatie krijgen alle bewoners overigens ook nog een brief. Voor wie recht heeft op een extra containers geldt een aparte procedure. Betrokkenen krijgen daarover op 17 mei een brief.

23-2-2010