Ingezonden persbericht


Persbericht 23 februari 2010

Radio 5 Nostalgia huldigt Willeke Alberti met

Oeuvreprijs tijdens Jubileumgala

Zojuist reikte Albert van Duin in een bomvol theater Carré in het bijzijn van haar familie en vrienden De Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan zangeres Willeke Alberti. Ter ere van de 65e verjaardag van Willeke Alberti organiseerde Radio 5 Nostalgia voor haar ambassadrice een concert in Koninklijk Theater Carré.

De Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs gaat naar Willeke Alberti vanwege haar grote verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek en haar immense populariteit. Haar muziek lijkt van alle tijden en nog steeds trekt Willeke volle zalen. De artieste is bewonderenswaardig actief voor haar Willeke Alberti Foundation, die het welzijn van ouderen en mensen met lichamelijke of geestelijke beperkingen wil helpen verbeteren.

Zendermanager Kees Toering van Radio 5 Nostalgia spreekt lovend over de muzikaliteit, productiviteit en creativiteit van Willeke Alberti: "Ik heb enorm respect voor de wijze waarop Willeke Alberti al 45 jaar de harten van haar publiek weet te beroeren met haar stem en muziek. De luisteraars van Radio 5 Nostalgia geven aan met veel plezier naar de liedjes van Willeke te luisteren. Het leek ons niet meer dan logisch om iemand met zo'n enorme staat van dienst te eren met de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs".

Radio 5 Oeuvreprijs
Radio 5 reikt de Radio 5 Oeuvreprijs uit aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de Nederlandse lichte muziek.

De Radio 5 Oeuvreprijs bestaat uit een award en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel.

Glansrijke carrière centraal

De glansrijke carrière van Willeke Alberti stond centraal tijdens het feestelijke jubileumgala. Onder begeleiding van het Metropole Orkest zong Willeke voor familie, vrienden, collega's en fans naast eigen repertoire duetten met Danny de Munk en operazanger Morschi Franz. Jeroen Krabbé presenteerde het programma.

Willeke's concert op Radio Nostalgie

Fans die geen kaartjes hebben bemachtigd voor het Jubileumgala kunnen vrijdag 5 maart van 14.00 tot 16.00 uur op Radio Nostalgia het jubileumconcert beluisteren.

Televisieregistratie Jubileumgala in twee delen uitgezonden

Omroep MAX zendt een televisieregistratie van het jubileumgala in twee delen uit. Op 30 april om 17.05 uur is het eerste deel op Nederland 2 te zien en op 5 mei om 17.35 uur volgt deel twee.

Radio 5 is te beluisteren via de kabel en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf). In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

De muziek van Radio 5 Nostalgia is 24 uur per dag te beluisteren via een online livestream op de website van Radio 5.

Voor meer informatie: www.radio5.nl

Televisieregistratie Jubileumgala in twee delen uitgezonden

Omroep MAX zendt een televisieregistratie van het jubileumgala in twee delen uit. Op 30 april om 17.05 uur is het eerste deel op Nederland 2 te zien en op 5 mei om 17.35 uur volgt deel twee.



Ingezonden persbericht