Brandgevaar dreigt op Mathenesserdijk


ROTTERDAM DELFSHAVEN, 20100219 -- Krakers hebben hun intrek genomen op de Spangsekade 165-174. Dit bedrijvenpand werd door PWS drie maanden geleden leeggeruimd om de brandveiligheid te verbeteren. In de tussentijd hebben krakers er bezit van genomen en zitten bewoners van de Mathenesserdijk met de handen in het haar. Niet zo vreemd want enkele jaren geleden werd de Mathenesserdijk ook al opgeschrokken door een brand als gevolg van krakers.

"Gisteren ben ik met een aantal bewoners gaan praten om inzicht te krijgen in de situatie" vertelt Lansink (lijsttrekker VVD Delfshaven). De problemen op de dijk zijn groot: brandgevaar, stank- en geluidsoverlast. Bewoners komen niet toe aan een goede nachtrust en hebben al vaak met de brandweer en politie gebeld. Gisteren heeft de politie een bezoek aan het pand gebracht, maar hebben alleen de afspraken met bewoners genoteerd. "De zaak moet in de hens vliegen voor er maatregelen worden genomen", stelt een bewoner die anoniem wil blijven.
Inmiddels heeft DS+V een onderzoek toegezegd en heeft PWS een gerechtelijke procedure aangespannen, maar de situatie blijft in de tussentijd ongewijzigd. "Bewoners zijn terecht ongerust. Gezien de staat van de panden moeten de brandweer, politie en de diensten veel steviger optreden", vervolgt Lansink zijn betoog. De kraak is gezien de korte tijd van leegstand in zijn ogen volledig illegaal.
Tijdens het bezoek van Brigitte van der Burg (VVD, lid tweede kamer) op 23 februari 2010 zal Lansink landelijke aandacht vragen voor de problemen op de dijk. Van der Burg is mede indiener van het initiatiefwetsvoorstel leegstand en kraken.

VVD Delfshaven





ingezonden persbericht