Ingezonden persbericht
PERSBERICHT 25
21 februari 2010

10-punten-programma voor een veiliger Tilburg

Staatssecretaris Albayrak bezoekt veiligheidshuis Tilburg

Staatssecretaris Nebahat Albayrak van justitie komt zich dinsdag 23 februari in Tilburg op de hoogte stellen van het veiligheidsbeleid in Tilburg. Jan Hamming zal haar een 10-punten programma overhandigen voor een veiliger Tilburg. De staatssecretaris brengt om 14.00 u. een bezoek aan het Veiligheids- en Zorghuis aan de Spoorlaan 448.

Tilburg heeft de afgelopen jaren behoorlijk geinvesteerd in het verhoging van de veiligheid in de stad. Dat heeft geresulteerd in een relatief kleine, maar onvoldoende verbetering. Daarom heeft de PvdA-Tilburg een 10-punten-programma opgesteld om nog meer aandacht te besteden aan de verhoging van de veiligheid in de stad. Daarin wordt aan de staatssecretaris gevraagd om meer politie voor de stad en een landelijke regulering van de wietteelt. Ook brengt mevrouw Albayrak een bezoek aan de Turkse vereniging Posof aan de Broekhovenseweg/RingbaanZuid. Daar gaat zij in gesprek met de verschillende vertegenwoordigers van deze Turkse gemeenschap.

10 punten plan voor een veiliger Tilburg

In het Tilburgse 10-punten plan voor een veiliger Tilburg wordt onder meer voorgesteld een alle wijken een buurtpreventieteam in te stellen en Burgernet in te voeren. Jongeren die overlast veroorzaken worden verplicht gesteld te werken of te studeren. Cameratoezicht wordt uitgebreid in de binnenstad en uitgaansgebieden onder meer naar het Besterdplein.



Ingezonden persbericht